November; nevelmaand, rijpmaand, maar nog meer dan dat, de herfstmaand. Wind en regen lossen elkaar in hoog tempo af. Afgelastingen komen weer voor in het programma.  De feestdagen zijn aan de horizon al te zien. Radio 2 maakt zich zelfs al klaar voor de afsluiting van het jaar. Maar het is ook de maand van de mooie potjes. Volgende week de derby Lisse – Katwijk, maar eerst dit weekend Katwijk – FC Rijnvogels. Een wedstrijd die Katwijk niet al te licht moet opnemen.


1. Sympathieke Zonneveld

Deze week kwam het voetbalculttijdschrift Santos uit. Mede-oprichter Bart Vlietstra mocht een aantal vragen beantwoorden in het blad. Een daarvan was de vraag wie de meest sympathieke voetballer was die hij kende. Het antwoord betrof een streekgenoot. Zie hieronder het mooie relaas over Mike Zonneveld.

IMG_4410

2. Regen of wind?

Welke tegenstander is erger: de wind of de regen? Een duivels dillema dat voor iedereen anders aanvoelt. Bij Thurrock FC in Engeland weten ze sinds deze week welke weerelement ze meer vervloeken. De verdediger van de Engelsen maakt een opzienbarend eigen doelpunt.

3. Pupil van de week SJC

Bij SJC zat afgelopen week wel een hele grote pupil van de week op de bank. Verdediger Sander van der Klugt mag dan de leeftijd van de pupillen ontgroeid zijn, het zou niet vreemd zijn als hij de volgende thuiswedstrijd weer naast de trainer zou plaatsnemen. Misschien was hij wel de geluksfactor die de Noordwijkers liet stralen op het veld. Met schitterend voetbal werd afgelopen weekend in de tweede helft titelkandidaat IFC opzij gezet.
IMG_4408
4. Een gewaarschuwd mens…

Telt voor twee. Komende zaterdag spelen Katwijk en Rijnvogels in de Districtsbeker tegen elkaar. Het is te hopen dat Dick Schreuder heeft gezien waar de Kooltuinbewoners toe in staat zijn als ze tegen een Topklasser spelen. Rijnsburgse Boys werd een maand geleden met duidelijke cijfers opgerold. Met een 5-1 pak slaag konden  ‘de Uien’ terug naar de Middelmors. Lees hier het verslag van die wonderlijke middag nog een keer.

5. Top 2000

De stemweek van de Top 2000 is weer begonnen. Natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak. Maar wij als Voetbal in de Bollenstreek willen toch een stemtip geven. Kies voor het onderstaande nummer. Gewoon jezelf even onderdompelen in het theater van het sentiment. Dat je als zevenjarige de schoenen aantrok en de wei in mocht. Even terug naar toen.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)