Iedereen heeft de afgelopen week wel lopen zwijmelen bij Barcelona. Het voetbal werd tot in perfectie benaderd. Maar of dat nu het echte voetbal is. Op en vooral rond de amateurvelden gebeuren de mooiste dingen. Deze vrijdagavond hebben we een ode aan #amateurlife. Omdat de kern van voetbal het belangrijkste is.

1. Iemand morgen om 12.00 een paar uur vrij…..?

Want dan speelt Quick Boys 4 uit bij Siveo in Zegveld (Utrecht). Mocht je meedoen en in de smaak vallen dan heb je zomaar kans dat je volgend seizoen aanvoerder bent van de manschappen. Uit onderstaand whats-appbericht blijkt dat de huidige aanvoerder er helemaal klaar mee is. Typisch categorie #amateurlife.

QB4
2. Schitterende reportage.

We blijven even bij #amateurlife. In Zeeuw-Vlaanderen ontving Groede, ASWH voor de beker. Willem van Zuilen tipte de reportage al in zijn analyse van het weekend. In de reportage komt duidelijk naar voren waarom Van Zuilen de regiobekerstructuur in West II zo hekelt. Groede beleefde een topdag tegen de ploeg van Jack van den Berg. Hier is het haast onmogelijk voor Van Nispen om tegen Rijnsburgse Boys te spelen, terwijl in Zuid I elke ploeg elkaar kan loten. De komende tegenstander van Noordwijk won uiteindelijk met 1-3, maar verloor de derde helft kansloos. Puur stukje voetbalromantiek.

3. Amateurvoetbalcompilatie

Visueel #amateurlife. Steeds vaker zie je fragmenten van amateurwedstrijden. Ballen uit de meest onmogelijke hoeken worden erin geramd, maar ook worden de grootste kansen gemist. En natuurlijk ook overtredingen waar dubbele scheenbeschermers niet tegen helpen. Het liefst zie je een sliding in een modderpoel waarbij de bal niet eens in de buurt is. Tijdens de derde helft wat ijs op de enkel en je kan de dag erna weer gewoon op kantoor verschijnen.  Kijk, geniet en huiver.

4. De spelers hebben al zin in Hillgeom – Foreholte

#Amateurlife komt het mooiste naar voren in derby’s die ergens om gaan. Volgende week zondag wordt de regiotopper tussen Hillegom en Foreholte gespeeld. Afgelopen week was Nick van Staveren (Hillegom) te gast in de rubriek Simone vraag door. In de comments onder het Facebookbericht wordt er tussen Van Staveren en Toni Arroyo (Foreholte) op een vriendschappelijke manier al flink gestookt. Het lijkt erop dat de antwoorden van de Hillegom-speler aan Simone de Foreholte-aanvaller niet echt kunnen bekoren. Dit soort vriendschappelijke steken zien wij graag. Maar mannen, niet vergeten dat er eerst dit weekend gewonnen moet worden.

arroyo

5. Barca

Maar we konden er niet omheen. Van #amateurlife naar misschien wel het mooiste voetbal wat er het afgelopen jaar is gespeeld. Het was de week van Barcelona. Afgelopen zaterdag werd voor miljoenen televisiekijkers Real Madrid naar de slachtbank gebracht. Drie dagen later onderging Roma hetzelfde lot. Wat rest zijn de beelden. Wij kozen voor het tweede doelpunt tegen Roma.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)