Wil je echt mee kunnen praten in de kleedkamer, langs de lijn of in de kantine? Dan is deze aflevering van ‘vijf dingen langs de lijn’ verplichte (weekend)kost.

1. Elia is fan van Van Zuilen

Eljero Elia volgde als klein jongetje al de hoogste klasse van het amateurvoetbal. De kleine Eljero had op zaterdag net zelf gevoetbald en nestelde zich daarna voor de buis om Omroep West te kijken. Elke zaterdag luisterde hij naar het commentaar van Willem van Zuilen. En dat is hem bijgebleven. Afgelopen week mocht Eljero Elia zijn eerste doelpunt in dienst van ADO van commentaar voorzien. En wat bleek, hij deed dit op de kenmerkende Van Zuilen-manier.

2. De plaatselijke bakker fluit een wedstrijd

Niet echt bijzonder. Bij elke dorpsclub hanteert de lokale middenstand wel eens de fluit. Wat anders wordt het als die bakker drie dagen eerder nog sterren als Bale, Kroos en Sergio Ramos floot. Bas Nijhuis draait zijn hand er in ieder geval niet voor om. Een gele kaart aan Ronaldo wordt even makkelijk gegeven als aan het spelertje van acht dat probeert te imponeren met een schwalbe. Voor Nijhuis een kleine moeite, voor de jongetjes een onvergetelijke middag.

3. De warming-up van Miroslav Acimovic

Net zoals Voetbal in de Bollenstreek heeft ook Teylingen zijn eigen Toto. De speler die ‘m invult moet ook een paar vragen beantwoorden. Zoals: positie in het veld? Heb je rituelen voor de wedstrijd? Hierdoor kwamen we erachter dat Acimovic elke wedstrijd maar een halve warming-up doet, en dat heeft een bijzondere reden.

teylingen

Hier is het gehele stuk te vinden. 

4. Het heerlijk avondje is gekomen.

Morgenavond is het weer zover. Sinterklaas is bezig met zijn afscheidstournee op de Hollandse daken. Soms heb je het geluk dat de Sint persoonlijk langskomt met enkele woorden aan jouw adres. Vorig jaar was het zover voor de heren van VI. Johan, Wilfred en Rene kregen er echter ongenadig hard van langs van de Sint.

 

5. En dat is één….
De spelersvrouwen van SJC 6 nemen het voortouw. Met een prachtige inzending geven zij het startschot voor hopelijk veel meer foto’s van spelersvrouwen. Op Instagram gaf ‘jurylid’ Koen Bosma al commentaar. Zal de volgende inzending de oud-VVSB’er stil krijgen? We zullen zien.

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)