Noordwijk was voor even het middelpunt van de internationale voetbalwereld. De terugkeer van Van der Sar deed het mondiale voetbal beven. Een lichte beving universeel, een hoge op de schaal van richter in de Bollenstreek. Daarom kijken we in deze rubriek met een video van de KNVB nog even terug. Daarnaast maken we de balans op van de gele en rode kaarten in de zaterdagse Top- en Hoofdklasse. En kijken we hoe de virtuele Tweede Divisie eruitziet. 

1. VV VVSB Noordwijkerhout

De KNVB maakte van de rentree van Van der Sar een mooi filmpje. Alleen waren ze in Zeist even vergeten op wiens terrein ze waren geweest. Het is soms lastig. Twee amateurclubs die ieder een week lang het nieuws domineren en die qua standplaats op elkaar lijken.


2. Fair Play in Katwijk.

De site voetbalopzaterdag bracht een overzicht met het aantal gele en rode kaarten. En wat blijkt; de drie Katwijkse clubs love Fair Play. Het trio haalt ten opzichte van competitiegenoten heel weinig gele en rode kaarten (Katwijk, Quick Boys en FC Rijnvogels). De Kooltuinbewoners hebben zelfs het minste aantal kaarten van alle zaterdaghoofdklassers. Daar tegenover staat wel dat Rijnsburgse Boys met IJsselmeervogels en GVVV uitvecht om de discutabele koppositie in dit klassement.

Hoofdklasse Topklasse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Nationale Pannakoekendag

Het is vandaag nationale pannenkoekendag, maar door de voetbalfans is deze al snel omgedoopt tot nationale pannakoekendag. En dan is er in Nederland maar één iemand die je centraal moet stellen: Soufiane Touzani. Hier deelt hij een panna uit aan Mario Balotelli.

4. De Tweede Divisie

Hoe zou de Tweede Divisie eruit zien als de competities nu zouden eindigen? Welke veertien topklassers zouden instromen en welke vier beloftenteams? Het goede nieuws is dat de Bollenstreek met twee teams is vertegenwoordigd. Maar is dit nu de competitie waar de supporters op zitten te wachten?

5. Vrouwelijke hoofdtrainer

Het feminisme dreigt eindelijk ook door te dringen in het trainersvak. Zo heeft een club met de iconische naam ’t Vliegdorp een vrouw als hoofdcoach aangesteld. Femke van Odijk neemt volgend jaar de honneurs waar bij de trots van Soesterberg. Hoe lang zal het duren voordat in de Bollenstreek een vrouw de mannen op hun plaats zet?

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)