De verlosser is niet meer. De man die het Nederlands voetbal een gezicht gaf. Ook wij van Voetbal in de Bollenstreek kunnen er niet omheen. In dit competitieloze weekend, vijf dingen langs de lijn over Johan Cruijff.

1. Hoe goed was Johan?

Veel lezers hebben Johan Cruijff niet live zien spelen. Het icoon Cruijff kennen sommigen alleen door de verafgoding van de oudere generatie. Maar hoe goed was Johan nu echt? Waarom was dat totaalvoetbal uit 1974 een openbaring voor de voetballiefhebber? De twee onderstaande filmpjes zullen voor velen een eye-opener zijn.

2. De adoratie door Jan Mulder

Geliefd en gehaat: Jan Mulder. Mulder had de pen erbij gepakt en schreef een klinkende ode aan het orakel van Betondorp. Een mooiere lofzang is er nog niet geweest. Lees hem hier.

3. FC Barcelona

Bijna elke week laat Barcelona het voetbal in perfectie zien. Messi en consorten betoveren de wereld met schitterende doelpunten, lepe passes en briljante openingen. Maar ook dit voetbal heeft een vader. Die vader is Cruijff. Daarom maakte Barca een ode aan El Salvador.


4. Pics

De foto´s die de afgelopen dagen langskwamen laten een vervlogen beeld zien. Schitterende oude plaatjes passeerden de revue. Mother Soccer is een social media account dat de mooiste plaatjes weet te vinden en deze graag verspreidt op social media. Geniet nog even van Cruijff.


5. Er is een Amsterdammer doodgegaan

Kees Prins, vooral bekend van Jiskefet bracht donderdagavond een mooie ode aan Jopie. Hij vertolkte het bekende nummer van Johny Kraaijkamp op eigen wijze. Prins bracht de nieuwe versie van ‘Er is een Amsterdammer doodgegaan’ gisteren bij De Wereld Draait Door.

De ode is hier te beluisteren.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen