Vandaag en morgen gaat de bal weer in zijn volle glorie rollen. Dat betekent dus ook dat we allen verwachtingsvol langs de lijn gaan staan. Nu weten wij als geen ander – en laten we ons voorzichtig uitdrukken – dat het voetbal die verwachtingen langs die lijn niet altijd waarmaakt. Speciaal daarvoor een nieuwe rubriek. Eentje die je wat gespreksstof geeft voor juist die momenten. Heb je in ieder geval vijf dingen om over te lullen.

1. Op de meubelboulevard wordt het druk
Naar verluidt hebben de volgende heren morgen afgesproken op de meubelboulevard in Cruquius: Kevin Winter, Kevin Weijers, Stefan Mertens, John Hoogeveen en Mike van Dam. Corneel Berg en Walter Bisschops zijn nog twijfelgevallen. Tja, je moet wat met je vrije weekend.

2. Stuur een bloemetje op naar Carice
Om twee redenen: ze is jarig (5 september). En ze is vrijgezel (volgens RTL Boulevard). Doe er dus je voordeel mee. Ben je wat serieuzer van aard? Ook onze meest besproken politicus blaast de kaarsen uit. Geert wordt op 6 september alweer 53 jaar. Nog geen grijs haartje te bekennen….

3. Exact een jaar geleden in de Bollenstreek
Besliste Raily Ignacio in de slotminuten de Bollenderby tussen Lisse en Rijnsburgse in het voordeel van de Uien. De Lissenaren waren tot dan toe nog ongeslagen. Check hieronder nogmaals de beelden:
[youtube id=”3rdaCBVWC4A” width=”728″ height=”360″]

4. In 1995 lukte het dus wel..
Waar ‘we’ afgelopen donderdag jammerlijk faalde, lukte dat tegen de Wit-Russen wel op 6 september in het jaar 1995. Ook toen moesten we winnen en ook toen stonden we met tien man. Youri Mulder schoot in de 83e de 1-0 op het bord. Quizvraag (voordat je de beelden kijkt): wie kreeg er rood? Bekijk hieronder het antwoord.
[youtube id=”w6erGmKxuII” width=”728″ height=”360″]

5. Oranje verloor wel vaker…
En wel van een Leidse selectie in het jaar 1984. Plaats van handeling: Ter Specke te Lis. Check hieronder de namen waar niemand minder dan Laurens Mouter, destijds coach van Roodenburg, nog zijn vraagtekens bij stelde: ,,Ik vind dat er rare namen bij staan”. Desondanks won het ‘Leids Samenraapsel’ met 2-1 van Oranje, door onder andere een goal van huidig Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee (toen uitkomend voor destijds derdeklasser ARC). Bron: Jurryt van de Vooren
Leidse_selectie_1984_Oranje

Foto boven: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)