De grote vraag voor VVSB en haar supporters was hoe het elftal van Eric Meijers tegen DOVO voor de dag zou komen. Na een matige start van het seizoen waarin de Noordwijkerhouters in de KNVB Beker met 2-4 verloren van Harkemase Boys en in de eerste competitiewedstrijd tegen Ter Leede met 2-0 onderuit gingen, bood de wedstrijd tegen het elftal uit Veenendaal veel perspectief. Helaas voor de paars-gelen moesten de punten nog gedeeld worden (2-2).

„Het is teleurstellend dat we de gelijkmaker nog weggeven’’, baalde Jelmer Vijlbrief van de late tegengoal die in de 86ste minuut viel. Tegelijkertijd was hij ook blij en zag de verdediger dat het wel degelijk beter liep dan in de eerdere wedstrijden dit seizoen.

5-3-2-systeem
Daarbij greep Eric Meijers weer terug naar het vertrouwde 5-3-2-systeem. Een formatie die vorig jaar nog bijna leidde tot handhaving in de Tweede Divisie. Ook bij de spelers was er weer een bepaalde gewenning te proeven. „Ik zag meteen weer bepaalde automatismen terugkomen. Het is heel anders dan 4-3-3, maar dit zag er beter uit dan vorige week’’, klonk de linksback tevreden.

Waar Meijers in de voorbereiding nog aangaf 4-3-3 te willen gaan spelen, greep hij nu dus terug naar het 5-3-2 systeem. Het is echter niet zo dat dit voor de komende periode weer de vaste formatie wordt. VVSB paste zich ditmaal aan, omdat de ploeg uit Veenendaal ook in een 5-3-2-systeem speelde. „Het is belangrijk dat we verschillende systemen kunnen beheersen, daarmee kunnen we tegenstanders ook verrassen.’’

„We stonden er vandaag echt als team.’’

Zo kunnen de Noordwijkerhouters daar dit seizoen nog wel een aantal maal gebruik van maken. Waar er tegen Ter Leede nog heel weinig werd gecreëerd, was dat tegen de Veenendalers een heel ander verhaal. Het begin van de wedstrijd was nog niet heel goed en daardoor konden de bezoekers ook toeslaan via een doelpunt van Simon van Zeelst.

Team
Naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter lopen en kwam de thuisploeg door een goal van Lulinho Martins verdiend op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd maakte Tom Kok de 2-1, maar Gökhan Yasar gooide roet in het eten door vier minuten voor tijd nog de gelijkmaker te produceren. Toch overheerste het goede gevoel bij Vijlbrief. „We stonden er vandaag echt als team, dat doet me misschien nog wel het meest deugd. Dit zijn wedstrijden waar we wel mee door kunnen gaan.’’

Luister hier het gehele interview met Jelmer Vijlbrief.

VVSB – DOVO 2-2 (0-1): 21. Van Zeelst 0-1, 58. Martins 1-1, 80. Kok 2-1, 86. Yasar 2-2.

VVSB: R. Valk, J. Valk (45. Van der Wilden), Verhoeve, Arroyo, Zandbergen, Vijlbrief (85. Van Geldrop), Evers, Van Niel, De Rijk, Martins (72. Kok), Zschuschen.