Jong Vitesse keert volgend seizoen niet meer terug in de voetbalpiramide. De betaald voetbalorganisatie heeft dat op de eigen clubwebsite bekendgemaakt. Het beloftenteam van de Arnhemmers maakt vanaf volgend seizoen weer deel uit van de landelijke reservecompetitie.

Volgens technisch directeur Mo Allach is het steeds minder aantrekkelijk geworden om een beloftenelftal in de piramide te hebben. In de loop der jaren zijn de dispensatieregels veranderd. ,,Het is steeds lastiger geworden om spelers van het eerste elftal speeltijd te bieden bij Jong Vitesse”, licht Allach toe. ,,Ook het financiële aspect speelt mee. We zitten in een fase waarin we als club financieel beter in balans moeten komen. Het hebben van een beloftenteam in de voetbalpiramide brengt aanzienlijk meer kosten met zich mee.”

Jong Volendam
Daarmee verdwijnt Jong Vitesse na drie jaar uit de voetbalpiramide. In het eerste seizoen degradeerden de Arnhemmers naar de Derde Divisie. Vorig jaar werd het direct kampioen in die competitie. Met nog één wedstrijd te spelen in de Tweede Divisie staat Jong Vitesse nu op een negende plek.

Naar alle waarschijnlijkheid neemt Jong Volendam de plek van Jong Vitesse over in de Tweede Divisie. De ploeg uit het vissersdorp staat momenteel eerste in de zondagse variant van de Derde Divisie. Als het zondag wint van HSC’21, is het elftal kampioen. Vanaf komend seizoen mogen er maximaal twee beloftenteams uitkomen in de Tweede Divisie. Jong Sparta is de andere opleidingsploeg die uitkomt in de hoogste amateurcompetitie.

Archieffoto: Aad de Winter / Bobkat.nl

Lees ook: ‘SJC versterkt zich met linksback van Fortuna Wormerveer’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)