"banner

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Oosterlaken was de verslagenheid groot bij sv Hillegom. Mike van Veen gooide een bidon tegen de dug-out aan. Aidan Ryan gebruikte de boarding van het veld om zijn frustratie te uitten. Frank de Groot foeterde richting de catacomben. Schreeuwend vroeg hij zich af hoe dit nou toch mogelijk was. Daarbij keek hij richting de tribune. Alsof er iemand stond die het antwoord kon geven op deze vraag. De ontzettende teleurstelling was merkbaar na het 1-1 gelijkspel tegen FC Uitgeest.

De ploeg uit Hillegom deed zoals wel vaker weer goed mee met de tegenstander. Met soms leuke aanvallen hadden ze het betere van het spel. Alleen het ontbrak aan de laatste pass of soms wat creativiteit voor de goal. Nadat Uitgeest zijn eerste rode kaart had gepakt kantelde de wedstrijd meer in het voordeel van de thuisploeg. Hoewel de thuisploeg tachtig procent balbezit had, bleven de goals lang uit.

„Dit was echt dramatisch. Hoe konden we zo de overwinning uit onze handen laten glippen?”, vroeg trainer Arend Jan Kranenburg zich na afloop openlijk af. De Hillegommers openden zelf de score in op de eigen De Zanderij via Peter van Leeuwen, maar zagen de bezoekers in ondertal, de bezoekers kregen zelfs een tweede rode prent, in de absolute slotseconden op 1-1 komen.

,,Zelfs met twee man meer wisten we het nog te presteren om de wedstrijd weg te geven.”

,,We gaven het gewoon weg. De verklaring is dat we op het laatste moment niet goed stonden te dekken. Er ging een verdedigingsfout aan vooraf bij een hoge bal en ineens stonden we in ondertal. Tegen negen man…”

Balbezit
Ook Mike van Veen zocht naar verklaringen na het gelijkspel. ,,We waren tot de tachtigste minuut heer en meester op het veld. Zelfs met twee man meer wisten we het nog te presteren om de wedstrijd weg te geven. Dit voelde echt als een verliespartij.”

Met het vele balbezit deden de Hillegommers uiteindelijk dus veel te weinig. Met name via Ryan kwam het goed door over de flanken in de tweede helft, maar z’n voorzetten waren vervolgens niet zuiver op maat. Rond de 80ste minuut sloop er een soort vertwijfeling in bij de blauw-witten. Moesten ze het risico nemen om de 2-0 te maken of de 1-0 veilig over de streep trekken? Die vertwijfeling kostte de ploeg uiteindelijk de overwinning.

„Het lijkt wel of er een soort vloek over ons heerst.”

De hekkensluiter van de Eerste Klasse heeft dit seizoen de grootste moeite gehad om het net te vinden. In zeventien duels werd slechts negentien keer het net gevonden. Enkel Velsen en Assendelft deden het tot nu toe slechter in de competitie. Ook tegen FC Uitgeest werd een aantal levensgrote kansen om zeep geholpen. Daarbij moet gezegd worden dat er nog niet eens heel veel kansen te noteren waren voor de SV, maar diegene die er waren, hadden goals moeten opleveren.

Duur
Voor de zoveelste keer liep sv Hillegom weer tegen een late tegengoal aan. „Het lijkt wel of er een soort vloek over ons heerst. De thuiswedstrijden die we hier de laatste tijd hebben gespeeld, verspelen we telkens in de laatste secondes. We maken zelf weer eens de kansen niet af, want anders staat het gewoon 4-0. Als je dat niet doet dan zie je dat het ons in de laatste minuten duur komt te staan”, ergerde Van Veen zich tot slot.