De voetballer in Maikey Parami is nooit verdwenen. In december 2018 dacht hij dat hij niet anders kon dan z’n passie opzij te zetten voor z’n studie en gezin. Het was op dat moment de enige juiste keuze. Z’n studie Finance & Control in Den Haag leed onder het feit dat hij ook nog avonden en dagen weg was met de club waar hij toen voor speelde: Rijnsburgse Boys. Parami kon naast fysiek ook anderhalf jaar mentaal tot rust komen en tijd geven aan z’n vrouw en twee kinderen. Maar de liefhebber in de snelle buitenspeler vocht zich bijna dagelijks naar de oppervlakte. Nu hij de ruimte in z’n agenda heeft, geeft hij toe aan de sluimerende gedachte om z’n voetbalschoenen weer aan te trekken. ,,Het is altijd blijven jeuken.”

De simpele reden voor de ruimte in z’n agenda: de 25-jarige aanvaller stopte onlangs met z’n deeltijdstudie. ,,Er ging zo ontzettend veel tijd in mijn studie zitten, dat ik besloot daarmee te stoppen. Net als anderhalf jaar geleden werk ik nog steeds voor vertaalbureau Urgent Vertalen. Ik heb het daar ontzettend naar m’n zin en het gevoel dat ik daar een goede toekomst heb. Dat geeft voldoende rust.”

Op z’n plek
Ineens kwam er ruimte vrij voor Parami. In z’n hoofd, in z’n agenda. ,,Alles is rustiger, zei ik gelijk tegen mijn vrouw.” Ze begreep de buitenspeler direct. ,,Dan moet je toch weer lekker gaan voetballen”, antwoordde zij terug. Nog voor het idee echt een plekje kreeg in het hoofd van de voetballer, stond de eerste club bij hem op de stoep: FC Rijnvogels.

,,Serieus, dat was stom toevallig. Zij wisten niet eens dat ik gestopt was. Toen FC Rijnvogels belde hebben we direct met om de tafel gezeten. Daar kreeg ik een heel goed gevoel bij. Met Thomas Duivenvoorde hebben ze een fijne en ambitieuze trainer. Alles viel in één keer op z’n plek.”

,,Ik ga geen rust pakken. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar op sportief gebied al rust genoeg gehad.”

Zich helemaal afsluiten voor het spelletje kon Parami zich nooit. Hij hield thuis alles in de gaten; uitslagen, nieuws, transfers of interviews. Jeuken deed het altijd. ,,Het is altijd mijn sport gebleven. Toen ik in december 2018 stopte met voetbal en meer tijd aan mijn gezin en studie wilde besteden kreeg ik ook wat tijd over. Daar heb ik bewust van genoten. Ik kon er mentaal echt even tussenuit. Maar elke keer als er een bal in de buurt was, ging ik toch even een balletje trappen. Mijn dochters zijn ook gek op voetbal, mijn broertjes ook. Dus als het kon, ging ik het park in om met ze te voetballen.”

Alleen miste hij die spanning om de wedstrijd heen. Het voorbereiden richting de wedstrijd, de lol met de medespelers. ,,Daar heb ik zo ontzettend veel zin in. Gewoon alles er omheen. Mijn vrouw zei gelijk, toen ik bij FC Rijnvogels tekende: ‘ dan kunnen we zaterdag weer lekker met de kinderen naar het sportpark’. Het is voor ons nog in de buurt ook. Ik woon nog steeds in Rijnsburg en FC Rijnvogels is tien minuten fietsen.”

Die fiets pakt hij direct deze week al op voor z’n eerste training op De Kooltuin. Donderdagavond doet hij mee met de groep. Daarna volgen er nog twee weken training, voordat FC Rijnvogels een rustperiode van vier weken ingaat. Na die pauze volgen er weer zes weken van voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,Maar ik train zelf gewoon door. Ik wil over 2,5 maand fit zijn, dat ben ik nu nog niet. Ik ga geen rust pakken. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar op sportief gebied al rust genoeg gehad.”

,,We hebben daar een stukje geschiedenis geschreven. Dat is toch prachtig?”

Het feit dat Parami weer over voetbal kan praten doet ‘m goed. Vooral dat hij zelf weer een rol speelt in het wereldje waar hij zoveel lol aan heeft beleefd is lekker. ,,De felicitaties voor mijn terugkeer kwamen woensdagavond al binnen. Van mijn nieuwe medespelers, maar ook van jongens van Rijnsburgse Boys en VVSB.”

Bekerheld
Vooral bij de Noordwijkerhouters vierde Parami z’n gloriedagen. De buitenspeler voetbalde drie jaar in Noordwijkerhout en vocht zich naar een basisplek. In 2016 pakte hij z’n moment of fame door in de kwartfinale van de KNVB-beker de winnende treffer te maken voor VVSB tegen FC Den Bosch in Stadion De Vliert (2-3). Hij mocht met z’n teamgenoten op bezoek bij De Wereld Draait Door, deed de bekerloting later die week en ging viral vanwege een uitspraak die hij direct na de wedstrijd deed. ,,Morgen moet ik weer stage lopen in de HEMA in Leidschendam.”

Die herinneringen vervagen nooit, erkent hij nu. ,,We hebben daar een stukje geschiedenis geschreven. Dat is toch prachtig? Op mijn werk krijg ik nu weleens een mailtje terug van iemand die mijn naam herkent. Laatst nog van een man: ‘Hoi Maikey. Mijn zoon waardeert jouw sportieve prestaties van 2016 nog steeds heel erg.’ Ik vind dat wel mooi. En ik heb het zelf ook nog wel hoor. Als ik naar de Keuken Kampioen Divisie keek en ik zag FC Den Bosch een thuiswedstrijd spelen, dacht ik altijd terug aan die ene avond. Het is een mooie herinnering.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Opvallend: Parami keert terug op de voetbalvelden’


Mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN