,,Waar staat Play2Improve voor?”, vraagt coach Kevin Compier aan een klein groepje kinderen dat naast hem gaan zitten. Z’n vraag maakt onderdeel uit van een voetbalquiz. Nadat de kinderen vier keuzes voorgeschoteld hebben gekregen, worden de A’s, B’s, en C’s, door de kantine geschreeuwd van Rijnsburgse Boys.

Fanatiek tot op het bot. De gezonde lunch zojuist op, het middagprogramma een paar minuten geleden gestart. Ongeveer veertig kinderen worden op een speelse manier beter gemaakt in het voetbalspelletje en hebben bovenal veel plezier. Het gemak waarop de heren van Play2Improve de VIDB Voetbaldagen in goede banen weten te leiden, is bewonderenswaardig.

De kinderen pakken elk spelletje, elke oefening en elke coaching op een positieve manier aan. Stiekem kijken ze op tegen de voetballers die hun les staan te geven. Wat te denken van coach Loyd van der Wilden, die zo’n goede speler is van VVSB, volgens de enthousiaste voetballertjes.

Bij het latje trappen moet Van der Wilden de telling goed bijhouden. Bij iedere poging krijgt hij de vraag: ‘hoeveel had het beste groepje?’ ,,Negen jongens, jullie hebben er nu zes”, antwoordt de voetballer uit Leiden.

Teijsse en James
Ondertussen doet de zon z’n best in Rijnsburg. De trainingshesjes gaan uit, de witte shirtjes komen tevoorschijn. Als de kinderen zich in de kantine verzamelen, vragen de groepjes hoe het onderling gaat. ,,Hoeveel hadden jullie bij het koppen op het doeltje?” Als het antwoord niet bevalt, doen de kinderen er zonder gene een paar puntjes bovenop. Moet kunnen toch?

Het is de start van een tweedaagse in Rijnsburg. Donderdag komen ook Yordi Teijsse en Denzel James langs om de kinderen nog enthousiaster te maken over te spelletje en om de kinderen nog betere voetballers te maken.

Foto’s: Frank Venema

Lees ook: ‘Teijsse: ,,Kinderen gaan veel minder naar buiten. Dat helpt ook niet”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda