Een vervelend incident op de Zanderij. Zondag in de thuiswedstrijd tegen DWS 4 is een speler van SV Hillegom 7 het ziekenhuis ingeslagen.

Hillegom-voorzitter Han van den Hof geeft tekst en uitleg. ,,Er was een beslissing van de scheidsrechter waar een speler van DWS het niet mee eens was. Vervolgens duwde hij de scheidsrechter nogal hardhandig omver. De speler van Hillegom nam het voor de scheidsrechter op, ging voor hem staan en werd vervolgens omver geslagen.” Per ambulance werd de voetballer afgevoerd.

,,Waar ik blij mee ben, is dat er een waarnemer van de KNVB aanwezig was”, vervolgt Van den Hof. ,,Een objectief iemand die alles heeft gezien. Onze wedstrijdsecretaris had de waarnemer aangevraagd omdat een eerdere wedstrijd al moeizaam was verlopen. Die waarnemer stond er uiteindelijk op dat de politie werd ingeschakeld.”

Aangifte
Het is nog onduidelijk of de speler van SV Hillegom aangifte gaat doen. Volgens Van den Hof maakt de speler het redelijk goed. Later vandaag komt de tweedeklasser met een uitgebreide verklaring.

Het incident werd landelijk opgepakt, iets dat Van den Hof enigszins verraste. ,,Laat ik voorop stellen dat dit absoluut niet op een voetbalveld thuishoort. Niet in de selectie, niet bij een jeugdelftal en ook niet bij Hillegom 7, dat gewoon een vriendenteam is. Maar ik ben wel overvallen door de massale aandacht.”

Update: DWS heeft besloten het elftal uit de competitie te halen. Dat meldt AT5. Daarnaast overweegt voorzitter Richard Smith om de lidmaatschappen van alle spelers uit het team te ontbinden. De preses wil echter eerst het rapport van de KNVB afwachten voordat hij een definitieve beslissing maakt. Het bestuur van Hillegom en DWS hebben goed en open contact over de zaak.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)