Een vervelend incident op de Zanderij. Zondag in de thuiswedstrijd tegen DWS 4 is een speler van SV Hillegom 7 het ziekenhuis ingeslagen.

Hillegom-voorzitter Han van den Hof geeft tekst en uitleg. ,,Er was een beslissing van de scheidsrechter waar een speler van DWS het niet mee eens was. Vervolgens duwde hij de scheidsrechter nogal hardhandig omver. De speler van Hillegom nam het voor de scheidsrechter op, ging voor hem staan en werd vervolgens omver geslagen.” Per ambulance werd de voetballer afgevoerd.

,,Waar ik blij mee ben, is dat er een waarnemer van de KNVB aanwezig was”, vervolgt Van den Hof. ,,Een objectief iemand die alles heeft gezien. Onze wedstrijdsecretaris had de waarnemer aangevraagd omdat een eerdere wedstrijd al moeizaam was verlopen. Die waarnemer stond er uiteindelijk op dat de politie werd ingeschakeld.”

Aangifte
Het is nog onduidelijk of de speler van SV Hillegom aangifte gaat doen. Volgens Van den Hof maakt de speler het redelijk goed. Later vandaag komt de tweedeklasser met een uitgebreide verklaring.

Het incident werd landelijk opgepakt, iets dat Van den Hof enigszins verraste. ,,Laat ik voorop stellen dat dit absoluut niet op een voetbalveld thuishoort. Niet in de selectie, niet bij een jeugdelftal en ook niet bij Hillegom 7, dat gewoon een vriendenteam is. Maar ik ben wel overvallen door de massale aandacht.”

Update: DWS heeft besloten het elftal uit de competitie te halen. Dat meldt AT5. Daarnaast overweegt voorzitter Richard Smith om de lidmaatschappen van alle spelers uit het team te ontbinden. De preses wil echter eerst het rapport van de KNVB afwachten voordat hij een definitieve beslissing maakt. Het bestuur van Hillegom en DWS hebben goed en open contact over de zaak.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen