Het is geen geheim meer dat de VIDB Benefietwedstrijd van morgen in het teken staat van de Edwin van der Sar Foundation en de Dirk Kuyt Foundation. Om een mooi bedrag op te halen realiseren we een loterij met diverse prijzen. Een lot kost slechts € 1,-.

De hoofdprijs liegt er niet om: een voetbalreis ter waarde van € 500,-, beschikbaar gesteld door Equipo VoetbalreizenDe entree is vrij. Je kunt dus gratis naar binnen, maar aan de poort kun je ook een donatie achter laten. Waarom we dit doen? Nou, hierom:

De Edwin van der Sar Foundation zet zich in voor mensen met hersenletsel. Inmiddels telt Nederland maar liefst 400.000 personen die kampen met een niet aangeboren hersenbeschadiging en jaarlijks komen er weer 50.000 nieuwe gevallen bij. Hersenletsel kan het (chronische) gevolg zijn van bijvoorbeeld een herseninfarct, -bloeding of een ongeval. De Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten, met aangepaste omstandigheden en onder deskundige begeleiding. Deze beweging zorgt voor herstel van hersenfuncties, opbouw van zelfvertrouwen en sociaal contact.

De Dirk Kuyt Foundation steunt en (mede) organiseert sportevenementen voor mensen met een beperking. Sporten is voor hen niet vanzelfsprekend, maar wel goed voor de gezondheid en belangrijk voor hun sociale leven. De Foundation vindt het belangrijk dat sport en beweging voor mensen met een beperking wordt bevorderd. Met enige aanpassingen kan deze doelgroep meedoen. Daarom ondersteunt DKF de gehandicaptensport in Nederland, van g-voetbal tot rolstoeldansen.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen