Voetbalvermaak was het zaterdagmiddag in Noordwijkerhout tussen VVSB en De Treffers, zei Wilfred van Leeuwen na afloop van de wedstrijd. Daaraan was geen woord gelogen. Het duel bleef na een voetbalshow steken op 4-4. Een kopie van de wedstrijd begin oktober tegen Spakenburg waar het ook na negentig minuten 4-4 stond op het scorebord. Ook toen draaide VVSB een achterstand om in een voorsprong van 3-2 en 4-3. Beide keren kwam de tegenstander terug tot 4-4. Een penalty deed de paarsgelen de das om door een ongelukkige handsbal van Peet van der Slot. VVSB moest genoegen nemen met een gelijkspel. Het tweede op rij.

VVSB-coach Van Leeuwen had genoten van zijn ploeg en van de elementen in het veld die goed gingen. Over de andere aspecten was hij niet tevreden met name de spelhervattingen waar drie doelpunten uit voort kwamen.

Van Leeuwen miste sterkhouder Frans van Niel door een heupblessure. Hij werd vervangen door Tomas Tavilla. De Oegstgeestenaar liet zich gelijk zien na de snelle 0-1 van doelpuntenmaker Remy Raterink. Tavilla trok twee minuten later de stand weer gelijk en beide ploegen konden weer opnieuw beginnen.

VVSB nam na de gelijkmaker gelijk het initiatief en ging op zoek naar meer. Ondanks het zeer hoge tempo hielden de Groesbekers stand. Sterker nog, ze namen opnieuw de leiding na 22 minuten spelen door Joris Jansen: 1-2. De ploeg van Van Leeuwen liet zich echter niet van de wijs brengen. Het ging door om vervolgens nog een tandje bij te zetten, maar tot scoren kwamen de paarsgelen niet in het eerste bedrijf.

Stefan Kraaijvanger kopt op doel van De Treffers

Van Leeuwen was niet onder de indruk van de 1-2 achterstand met de rust. ,,De gelijkmaker kon niet uitblijven was mijn gevoel. Onze tegenstander had veel moeite met het hoge tempo wat wij speelden. Voor ons was het wel opletten voor hun counters. We speelden vandaag met drie spitsen en met Stefan Kraaijvanger nog voor de verdediging. Dat is voor mij voetbalvermaak en daardoor maak je maar liefst vier goals. De tweede helft was uitstekend, hebben we de overhand en scoren we drie mooie goals. Dan zou je toch denken dat de drie punten na de 4-3 van Tommy Bekooij voor ons zijn. Soms is het voetbal niet te begrijpen. We krijgen uit drie spelhervattingen drie goals tegen, inclusief een penalty. Dat was teveel van het goede.”

Schiettent
De eerste aanval in de tweede helft was weer voor de equipe van De Treffers-coach Anton Jansen. Maar Ruben Valk stond op zijn post. Daarna nam VVSB de regie over. In de 64e minuut kwam de beloning. Een vrije trap vanaf de zijkant werd binnen gewerkt door Guido Pauw: 2-2. Een klein kwartier later nam VVSB zelfs de leiding. Waar het voor Bekooij via de zijkant niet lukte, lukte dat wel binnendoor. Een schitterende crosspas van Van der Slot nam de flankspeler met veel souplesse aan, om vervolgens binnendoor fraai raak te schieten: 3-2. Lang kon VVSB er niet van genieten. Drie minuten later stond de teller weer op 3-3 door Robert Mutzers door een ongelukkige terugspeelbal van Vladimir Jozic, waar Valk ook niets meer aan kon doen.

Tim De Rijk juicht nadat VVSB heeft gescoord

De aanvoerder van VVSB stak de hand in eigen boezem na afloop van de wedstrijd. ,,Ja echt balen. Ik was dan ook superblij dat we opnieuw voorkwamen met 4-3. En dan krijg je weer een nieuwe domper om je oren met de ongelukkige handsbal van Peet. Laten we het er maar op houden dat het zo moest lopen. Ik moest ook gelijk aan die wedstrijd denken tegen Spakenburg. Voor de toeschouwers was het een prachtige pot. Voor mij ook, maar die fout zit me niet lekker.”

En daarmee was de koek nog niet op want drie minuten later was het weer die dekselse Bekooij die VVSB opnieuw op voorsprong zette. Een goal om in te lijsten. Weer ging de flankspeler binnendoor om vervolgens verwoestend uit te halen: 4-3. De buit leek binnen, maar dat liep even anders. Drie minuten later kreeg VVSB een penalty tegen. Rick Verbeek schoot moeiteloos de 4-4 binnen en zodoende ging het neutrale publiek als winnaar naar huis.

VVSB-De Treffers 4-4. (1-2) 1. Raterink 0-1, 3. Tavilla, 1-1, 22. J. Janssen 1-2, 64. Pauw 2-2, 76. Bekooij 3-2. 79. Mutzers 3-3. 82. Bekooij 4-3. 86. (pen) Verbeek 4-4.

VVSB: Valk, Fecunda, Van der Slot, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Parami, Pauw, Tavilla, (80. Ruigrok), Bekooij.

Foto’s: Tino Stulen