Het Mployment Topscorersklassement kent een volledig nieuwe top drie. Onze nieuwe nummer één is Yordi Teijsse. De topschutter van Quick Boys lijkt z’n vorm van twee jaar geleden weer te hebben gevonden. In het seizoen 2015/2016 won hij het klassement, waarna hij een transfer maakte naar Dundee FC.

De Amsterdammer in Katwijkse dienst werd als een verloren zoon deze zomer weer terug gehaald naar Nieuw Zuid en bewijst gelijk z’n waarde. Tegen Jong Almere City maakte hij twee goals, waardoor hij nu op een totaal van vier komt. Z’n doelpunten bleken niet genoeg voor de overwinning. De blauw-witten verloren in eigen huis met 2-3.

Mengerink
Twee Noordwijkers completeren de top drie: Emiel Wendt en Tjeerd Westdijk. Beide heren scoorden twee keer en brengen hun seizoenstotaal daarmee op drie. Noordwijk won mede door deze twee trefzekere heren met 6-0 van Nootdorp. Rob Overvliet en Brayen Brocker kwamen ook tot scoren.

Met deze nieuwe tussenstand is Marciano Mengerink van de eerste plek verdreven. De aanvaller van vv Katwijk kwam niet in actie omdat de streekderby FC Lisse – Katwijk werd afgelast vanwege de overvloedige regenval.

Maandwinnaars
Een opvallende stijger is Tom Broekhuizen van SJC. Hij maakte zijn eerste twee goals in dienst van de Noordwijkers en komt daarmee met stip de top tien binnen.

Vanaf komend weekend beginnen ook de andere competities en kan de top tien er binnen de kortste keren helemaal anders uit gaan zien. Vanaf de maand oktober beginnen we ook nog met een maandwinnaar.

Zo zat de puntentelling exact in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom