Luuk Slegt was na afloop van de verloren derby tegen Ter Leede duidelijk over de vorm waarin FC Rijnvogels op dit moment verkeert. „Het kwartje valt telkens net even de verkeerde kant op.’’ Daarmee omschreef de middenvelder eveneens het verhaal van de wedstrijd. Beide ploegen kregen goede kansen, maar de Sassenheimers gingen er door een gelukkige goal van Jeffrey Bok, die tot twee keer toe van richting werd veranderd, met de winst vandoor (1-0).

Er was nog een belangrijk verschil: het volwassen gedrag tussen de spelers onderling. Vooral bij Ter Leede viel dat in positieve zin op. Twee weken geleden verloor het elftal van Henk Wisman met 1-2 thuis tegen Swift. Na afloop was Mike Boelee nogal verbaasd over de manier waarop de Sassenheimse ploeg met elkaar omging. Er hing veel negativiteit in het team, vond hij.

Dat probleem werd door Ter Leede weer snel in de kast gegooid, ondanks dat er tegen FC Rijnvogels opnieuw af en toe werd gezeurd over en weer. Volgens Ian van Otterlo bewaken Boelee en Rob Zandbergen nu de rust in het elftal.

Karakter
„Na de wedstrijd tegen Swift hebben we het er met zijn allen even over gehad. Ik ben zelf ook wel een jongen die af en toe wat negatiefs kan zeggen, maar ik kan daarom ook wat meer incasseren. We zijn allemaal volwassen, dus we moeten daarmee leren omgaan.’’ 

„Accepteer op zijn tijd wat iemand zegt, maar ga niet meteen lopen janken. Sommigen kunnen daar beter mee omgaan dan anderen. Dat is logisch, want iedereen heeft een ander karakter. Uiteraard mag het niet de hele tijd gebeuren, maar we hebben duidelijk geleerd ten opzichte van de wedstrijd tegen Swift.’’

„We staan nog maar twee punten boven de degradatiestreep, maar dat proef ik nog niet in de spelersgroep.’’

Dat was ook de hoofdreden waarom de Sassenheimers tegen FC Rijnvogels wel de overwinning over de streep konden trekken. De Kooltuinstrijders misten in sommige fases juist iemand die een harde noot kon kraken of een leider in het veld. Jimmy Simons vond juist dat zijn elftal een stukje scorend vermogen miste om Ter Leede echt pijn te doen. Ook gaf hij toe dat het elftal aan het gif ontbrak om het duel in het eigen voordeel te beslissen. 

„Het is mijn verantwoordelijkheid dat de tegenstander de volgende keer met de billetjes bij elkaar zit wanneer wij aanvallen. Dat gevoel heb ik in de wedstrijden na de winterstop nog niet gehad. Dat is doodzonde, want we verdienen meer. We staan nog maar twee punten boven de degradatiestreep, maar dat proef ik nog niet in de spelersgroep. Dat baart mij eerlijk gezegd wel een beetje zorgen.’’

Schulp
In de wedstrijd zelf had FC Rijnvogels in de eerste helft het lichte overwicht. Via Slegt hadde de Katwijkers ook de score kunnen openen, maar zijn poging belandde op de paal. Na rust hadden juist de Sassenheimers een sterke fase die na een aantal flinke kansen werd beloond door een doelpunt van Bok. Daarna kropen de bezoekers weer uit hun schulp. Het leverde een paar goede kansen op, maar er werd niet meer gescoord. De Kooltuinstrijders toonden daarmee twee identiteiten in één duel.

„Accepteer op zijn tijd wat iemand zegt, maar ga niet meteen lopen janken.’’

„Zo gaan wedstrijden in de regel nou eenmaal. De ene tegenstander doet een zet, dan doen wij weer een tegenzet. Zo is dit duel ook gelopen. Voor de komende tijd moeten wij een aantal dingen repareren en de puntjes op de ‘i’ zetten”, concludeerde Simons na afloop.

Kraker
Door de overwinning kruipt Ter Leede steeds meer naar koploper RKAV Volendam toe. De ploeg uit het vissersdorp liet weer punten liggen en zo is het gat nog maar drie punten. Over twee weken staat de wedstrijd tussen beide ploegen op het programma. 

„Dat wordt een enorme clash. Ervan uitgaande dat we volgende week allebei onze wedstrijden winnen, kunnen we het verschil gelijktrekken’’, keek Van Otterlo alvast vooruit op de kraker.

Ter Leede – FC Rijnvogels 1-0 (0-0) 73. Bok 1-0

Ter Leede: Bekkers, Boelee, Zandbergen, Van der Lans, Mouchih, Zwetsloot, Wajer, Van Otterlo, Steemers (84. Dam), Caicedo (65. Van den Berg), Bok.

FC Rijnvogels: Verkerk, Van den Oever, De Vlugt (65. Van Dijk), De Vreugd, Driebergen, Slegt, Van der Stoep, Melfor (72. De Bruin), Lahouh (57. Van Leeuwen), Van Steen, Van Duijn.

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Chagrijn om plichtmatig ogend Quick Boys’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen