Na een matige eerste helft rechtte Ter Leede uiteindelijk in het tweede bedrijf de rug op bezoek bij DOVO (1-1). De Sassenheimers konden lange tijd geen vat krijgen op de ploeg uit Veenendaal, maar na de openingstreffer werd alsnog de controle over de wedstrijd genomen en werden er voldoende kansen gecreëerd. Dit zorgde er zelfs voor dat de mannen van Stefan Roodakkers met een punt in de bus richting de feestavond op De Roodemolen gingen. Het puntje werd door de promovendus gevierd, maar volgens Toon Zwetsloot had de volle buit er ook nog ingezeten. 

De thuisploeg hanteerde een 4-4-2-systeem en de bezoekers kregen daar maar geen vat op. Dat de openingstreffer van Jasper Waalkens vlak voor de theepauze alsnog werd gemaakt, was geen verrassing. ,,We speelden de eerste helft echt heel slecht”, begint Zwetsloot eerlijk. ,,We konden door het systeem van hen moeilijk druk op de bal krijgen en als we hem zelf in bezit hadden, raakten we hem te snel kwijt.”

Volwassen optie
De ploeg van Gert Kruys ging met een 1-o voorsprong de rust in en volgens de Sassenheimer was dat misschien wel de redding van Ter Leede. ,,Het klinkt gek, maar dat was eigenlijk wel lekker. Zij gingen wat meer naar achteren en werden een beetje angstig. Daardoor konden wij meer het spel maken en creëerden we veel kansen. Volgens mij scoorden we pas vlak voor tijd de gelijkmaker, maar dat was op dat moment wel terecht.”

,,In het veld hadden we ook zoiets van: drukken we door of gaan we dit puntje eruit halen?”

In de laatste tien minuten was het spelmaker Ian van Otterlo die de stand op gelijke hoogte bracht. De gelijkmaker leverde tevens enige twijfel op bij de rood-gelen, maar uiteindelijk werd er voor de volwassen optie gekozen met de minste risico’s. ,,In het veld hadden we ook zoiets van: drukken we door of gaan we dit puntje eruit halen? Een gelijkspel bij DOVO was op voorhand geen slecht resultaat en dat wisten we ook. Op basis van de eerste helft moesten we echt tevreden zijn met een gelijkspel, maar in de tweede helft kregen we zoveel kansen. Er had meer ingezeten, maar hier konden we ook wel tevreden mee zijn.”

Vier wedstrijden ongeslagen
De club uit Sassenheim staat na acht wedstrijden op een keurige negende plek met tien punten. Het linkerrijtje dus. Zwetsloot, die een paar maanden weg was wegens een reis naar Australië, erkent dat hij en zijn teamgenoten op de goede weg zijn. ,,We zijn vooral punten aan het sprokkelen. Ik maakte me voorafgaand aan het seizoen ook niet zoveel zorgen. Ik denk wel dat wij er ‘gewoon’ in blijven. We zijn nu zelfs vier wedstrijden op rij ongeslagen, omdat we elke keer gelijk hebben gespeeld. Aan de andere kant hebben we ook vier wedstrijden niet gewonnen.”

,,Ik denk dat wij ook in staat zijn om op deze plek te eindigen. Ik vind de Derde Divisie vooralsnog niet veel verschillen met de Hoofdklasse qua niveau.”

,,Of ik zou tekenen voor deze plek op de ranglijst? Zeker”, geeft de middenvelder een overtuigend antwoord. ,,Ik denk dat wij ook in staat zijn om op deze plek te eindigen. Ik vind de Derde Divisie vooralsnog niet veel verschillen met de Hoofdklasse qua niveau. We hebben tegen de betere ploegen zoals Hoek en VVSB ook goede resultaten gehaald en ik denk dat dat ook wel iets zegt over ons. Tegen de betere ploegen voetballen we ook altijd beter. Dat is iets wat er al jaren bij ons in zit. Toch vind ik dat we over het algemeen ons voetballend nog moeten verbeteren. Voor het publiek is het af en toe nog niet genieten.”

Opladen 
Tegen DOVO stond de controleur voor de vierde maal op rij in de basis. Slechts twee weken moest hij meedoen in het tweede elftal van de club, omdat hij door zijn reis naar ‘Down Under’ later instroomde in de voorbereiding. Inmiddels is alles weer oud en vertrouwd voor de Sassenheimer. ,,Ik ben ook niet zo heel lang weggeweest, dus dat scheelt al. Ik heb daarom ook weinig tijd nodig gehad om te wennen aan het spel. In het begin was het heel eventjes omschakelen, omdat daar (Australië, red.) het vooral lange ballen, gauw thuis was.”

De ploeg van Roodakkers kan terugblikken op een geslaagd eerste gedeelte van de eerste seizoenshelft. De promovendus heeft komend weekend even vrij vanwege een inhaalweekend. ,,Dat is wel even lekker en dan kunnen we de batterij weer goed opladen. Daarna krijgen wij Jong Almere City-thuis en de derby tegen FC Lisse. Dat zijn wel pittige potjes, maar ook erg leuk natuurlijk.”

Foto: Hans Schalk

Lees ook:VVSB: het schoolklasje dat elkaar in korte tijd beter heeft leren kennen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude