,,Solide”, zo omschreef Noordwijk-trainer Dogan Corneille de 2-0 overwinning op Sportlust ’46. De promovendus uit Woerden was met verdedigende intenties naar de badplaats gekomen, maar de muur werd uiteindelijk toch geslecht. Noordwijk voert door de tweede overwinning samen met een drietal regioploegen de ranglijst in de Hoofdklasse B nog zonder puntenverlies aan.

,,Scoren leek voor de pauze een onmogelijkheid, maar het lukte ons gelukkig pal voor rust wel’’, concludeerde een tevreden Corneille na afloop. ,,Voor het overige was het de eerste drie kwartier matig van onze kant. We pompten de bal steeds in de trechter en dan weet je dat het moeilijk wordt tegen een verdedigend ingestelde tegenstander. We begonnen slordig aan de wedstrijd, grossierden in balverlies, en benutten de vleugels niet voldoende. Op een gegeven moment heb ik Ruperto Dorothea wat meer vanaf de linkerkant laten spelen en vanaf toen ging het een stuk beter.”

nwspl084.CR2                                             Noordwijk-aanvaller Jaap van Duijn ligt op snelheid

De openingsgoal in de 44e minuut was meteen ook het enige hoogtepunt in de eerste helft. Met het eerste schot tussen de palen was het uit een vrije trap van specialist Maurits Splinter direct raak voor de thuisploeg. Voor goalie Mustafa Amezrine moeten de eerste 45 minuten hebben aangevoeld als een verlengde vakantie.

Na de thee pakte Noordwijk de zaken veel energieker aan. Met een steeds dreigende Raymond Manuputty op de rechterflank kwamen er ook mogelijkheden. Eerst was de hardwerkende Marios Lomis met het hoofd tweemaal dichtbij een doelpunt. Zijn eerste inzet verdween net naast de Sportlust-goal. Nummer twee werd met een tikkeltje geluk op de doellijn gekeerd, waarna Stefano Gonçalves een inzet via de binnenkant van de paal in de veilige armen van oud-Noordwijker Wesley de Ruiter zag belanden.

nwspl200.CR2                                            De 2-0 van Noordwijk en daarmee de beslissing is een feit

Uiteindelijk kreeg Noordwijk loon naar werken na een fraai uitgespeelde aanval. Manuputty haalde de achterlijn weer eens en diens voorzet werd door Lomis bij de tweede paal in de doelmond terug gekopt. Vervolgens was Jaap van Duijn er als de kippen bij om de 2-0 met de punt van de schoen tegen de touwen te duwen.

,,Toen was het natuurlijk gespeeld”, analyseerde Corneille. ,,Gelukkig ging de enige kans van Sportlust tien minuten voor de 2-0 verloren. Toch ben ik ervan overtuigd dat we vorig jaar veel meer moeite zouden hebben gehad om zo’n wedstrijd winnend af te sluiten. Deze ploeg is volwassener geworden. We hebben vandaag de nul gehouden en eigenlijk ook niets weggegeven. Gewoon een solide en dikverdiende overwinning. We blijven verder keihard werken aan de punten waarop we ons kunnen verbeteren. Met zes uit twee zijn we in ieder geval op de goede weg.”

Noordwijk – Sportlust’46 2-0 (1-0). 44. Splinter 1-0, 78. Van Duijn 2-0

Noordwijk: Amezrine, Manuputty (84. Overvliet), le Congé, Veerman, Bosma, Gonçalves, Hoogerwaard, Splinter, Dorothea (80. Hu), Lomis, van Duijn.

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Ron van der Linden