"banner

Hillegom mag na een miraculeuze overwinning op FC Boshuizen deelnemen aan de nacompetitie voor handhaving. De Hillegommers zullen de strijd tegen degradatie moeten voeren zonder doelman Daan Ruigrok. De goalie, die in maart zijn handschoenen weer aantrok om zijn oude club te helpen, had al een vakantie geboekt en aan het thuisfront beloofd dat hij tot het einde van de competitie zou keepen. Bas Naber zal dus een beroep moeten doen op een andere keeper, maar volgens Ruigrok is dat geen enkel probleem. ,,De afgelopen weken ben ik met die jongens aan de slag gegaan.” 

Met het behalen van de nacompetitie is de missie van Ruigrok een soort van geslaagd. Uiteraard had de sluitpost bij zijn rentree gehoopt directe handhaving te realiseren, maar dat mocht niet zo zijn. Toch houdt hij al met al een goed gevoel over aan ‘comeback’ tussen de Hillegomse palen.  ,,Zeker met dit resultaat”, vertelt hij met enige trots. ,,Het is een lang en zwaar seizoen geweest. Zeker als je onderin speelt. Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben om wedstrijden te winnen. Het belangrijkste is dat we de nacompetitie hebben gehaald.”

De afgelopen weken spatte het plezier van Ruigrok z’n gezicht af. Natuurlijk was het weer ouderwets druk voor de doelman, maar desalniettemin genoot hij met volle teugen van zijn terugkeer bij de club. ,,Het was echt leuk om weer met die gasten te trainen en op het veld te staan. Maar ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik er nu wel weer klaar mee ben.”

Gebruik je de app? Klik dan hier!

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)