Kon de nederlaag die FC Lisse dit seizoen leed bij Scheveningen nog in de rubriek ‘uitglijder’ worden geplaatst, op bezoek bij DVS’33 was de trotse koploper van de Derde Divisie vanaf de aftrap kansloos tegen een thuisploeg die wel alle registers opentrok. Wat na negentig minuten restte was een flink pak op de broek. Kortom, de 4-1 eindstand op het scorebord mocht niet eens geflatteerd worden genoemd.

Koen Fokkema kon na afloop niets anders dan deze oorwassing als terecht omschrijven. ,,We hebben als team volledig gefaald. Als je speelt zoals vandaag, win je dit seizoen geen enkele wedstrijd meer.” Duidelijke woorden die aangeven dat het elftal, dat dit seizoen vanaf de eerste wedstrijddag aan alle kant swingt, ineens muurvast zat. De remise van een week eerder bij ONS Sneek maar even niet meegerekend. In Friesland kan elke ploeg punten laten liggen, maar de manier waarop het aan de Sportlaan in Ermelo misging moet de formatie van Robbert de Ruiter te denken geven.

Desastreus begin
,,Het liep van geen kant bij ons. DVS’33 pakte het initiatief en kon doen en laten wat het wilde. Wij konden daar niets tegenoverstellen. Doelpunten kunnen dan niet uitblijven.  Zowel bij de 1-0 als 2-0 verdedigen we veel te laks.  Twee inzetten vanaf randje zestien vliegen er zomaar in. Dat mag natuurlijk niet gebeuren”, haalde Fokkema het eerste halfuur nog een keer terug.

,,Volgende week spelen we thuis tegen Jong FC Groningen. Dan moeten we er weer helemaal staan.”

Wie gedacht had dat de trotse koploper de rug zou rechten na dit desastreuze begin kwam bedrogen uit. DVS’33 ging vrolijk door waar het mee bezig was. FC Lisse stond erbij en keek ernaar. ,,En als je dan in de blessuretijd van de eerste helft nog een tegentreffer krijgt te verwerken, dan wordt het wel heel moeilijk. Toch hebben we in de rust afgesproken volle bak druk naar voren te geven. Dat bracht de wedstrijd wat meer in evenwicht.”

dsc_0099DVS ’33 viert een treffer. De tekst op het spandoek is zeer toepasselijk

Zorgen
Toen Steven Olsthoorn met een kopstoot na iets meer dan een uur spelen op aangeven van Niels Buijs de 3-1 produceerde, gloorde er even wat hoop in de harten van de Lisse-spelers. Verder liet de thuisploeg het ondanks kleine kansjes voor de bezoekers niet komen. Het eenzijdige duel kabbelde vervolgens rustig naar het einde, maar nog voordat arbiter Veerkamp de allerlaatste riedel gaf, bepaalde Kay Velda met een vierde treffer de eindstand op 4-1.

Behalve een gepeperde nederlaag liep FC Lisse nog meer schade op in Ermelo. Martin van Eeuwijk incasseerde opnieuw een gele kaart. Dit keer weliswaar nog zonder gevolgen, maar de kaartenlast die de nummer tien van de koploper om de schouders heeft hangen moet binnen de geel-blauwe gelederen toch zorgen baren.

Nare gevoel vergeten

,,Laat dit voor ons een wake-up call zijn” vatte Fokkema het voor FC Lisse dramatisch verlopen duel samen. ,,Volgende week spelen we thuis tegen Jong FC Groningen. Dan moeten we er weer helemaal staan. Die wedstrijd gaat om meer dan drie punten. Daarna volgt de return bij Quick Boys. Bij de pakken neerzitten is het laatste wat we nu moeten doen. Treuren heeft geen enkele zin. Als we uit de resterende twee wedstrijden minimaal vier punten halen gaan we als koploper de winterstop in. Dan is het nare gevoel van deze wedstrijd weer vergeten”.

DVS’33–FC Lisse 4-1 (3-0). 24. De Ruiter 1-0, 30. Heus 2-0, 45+1 3-0, 64 Olsthoorn 3-1, 85. Velda 4-1.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel (64. Prijor), Zoontjes, De Goede (64. Stevens), Rauws, Vermeulen, Van Eeuwijk, Monteny (70. Van Tol), Olsthoorn, Fokkema.

Foto’s: Huberts Habers