Voor Rick Brabander is de derby tussen Foreholte en Teylingen op 6 november een dag om nooit meer te vergeten. Op een druk sportpark De Elsgeest heeft het grote publiek kennis kunnen maken met deze eerstejaars senior. De jonge middenvelder bracht de aanhang van Foreholte in extase door vlak voor tijd twee keer te scoren en de wedstrijd definitief in het voordeel van de Voorhouts te beslechten.

Brabander werkt normaliter zijn wedstrijden af in het tweede van Foreholte en mag af en toe ruiken aan het grote werk in het vlaggenschip van de Voorhouters. De invalbeurt kan het beste beschreven worden als een droom uit een jongensboek.

De 19-jarige student aan de Hotelschool in Leiden was vooraf gespannen. „Tijdens de warming-up was ik zenuwachtig en voor mijn gevoel duurde het een eeuwigheid.  De trainer had gezegd dat ik in de 75e minuut zou gaan invallen. Ik wilde bijna nog naar hem toe gaan om te vragen of het niet al tijd was om mij te brengen. De sfeer was geweldig en dit was voor mij ook de eerste keer dat ik derby tegen Teylingen speelde. Normaal gesproken speel ik op het middenveld, maar ik werd ingebracht als linksbuiten en moest vooral mijn eigen spelletje spelen. Als voetballer moet ik het hebben van mijn inzicht en techniek”, aldus Brabander.

,,Je kunt zeggen dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Mijn dag kan niet meer stuk”

„Bij de 3-1  stond ik op de goede plek, na een goede voorzet van Sam Lemmers. Ik raakte de bal geen eens optimaal, maar het was genoeg om te scoren. Het gaf mij een fantastisch gevoel om vlak voor tijd zo’n belangrijk doelpunt te maken voor de ploeg, uitgerekend in deze derby. We hadden het als ploeg lastig in de tweede helft tegen Teylingen. We liepen steeds meer naar achter en we konden de bal niet meer vasthouden. Zij kregen ook een aantal goede kansen op de gelijkmaker.”

Uiteindelijke kwam het dus niet zover. ,,Mijn eerste doelpunt viel op een ideaal moment. Na de 3-1 was het verzet van Teylingen gebroken.  Bij de 4-1 speelden we counter perfect uit. Christian Guijt werd diep gestuurd en hij maakte een goede actie voorbij de laatste verdediger van Teylingen en kwam één op één met de keeper en gaf de bal breed op mij en ik kon simpel binnen tikken”, aldus gouden wissel Brabander.

„Voor mij is dit echt een droom die uitgekomen is. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Ik heb gisteravond een rustige avond gehad thuis met mijn broer, Casper Brabander, die ook af en toe zijn wedstrijden afwerkt in het eerste van Foreholte. Je kunt zeggen dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Mijn dag kan niet meer stuk”, aldus een  breed glimlachende Rick Brabander.

Foto: Jeanette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)