Door de winstpartij van Scheveningen tegen Spakenburg en het puntenverlies van ASWH tegen De Treffers stond de druk bij Quick Boys bij TEC er vol op. Bij winst konden de Katwijkers naar boven kijken en dat gebeurde dan ook. In Tiel werd er met 0-2 gewonnen door de blauw-witten door treffers van Dennis Kaars en Tommy Bekooij. Eerstgenoemde scoorde voor de tweede week op rij en erkende na afloop dat de opluchting groot was in het Katwijkse kamp. 

,,Het was een lekkere terugreis, ja”, omschreef Kaars de sfeer in de bus van de ploeg van Edwin Grünholz. ,,We waren al weken dicht bij een resultaat, alleen ontbrak het geluk de laatste tijd aan onze kant. Dat was in Tiel niet het geval. Verder vond ik ook dat wij de ploeg waren die voetballend het meest brachten en gaven we weinig kansen weg.”

De binnenkant van de paal
De treffer van de aanvaller illustreerde misschien nog wel het beste dat het eindelijk even meezat voor de promovendus. Bekooij omspeelde de doelman, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. Zodoende kon collega-aanvaller Kaars van dichtbij binnenwerken: 0-1. Met enig fortuin, maar op dat moment was het volgens de doelpuntenmaker terecht.

,,In de eerste helft hadden we al een aantal goede combinaties, maar voor de goal was het elke keer net niet. TEC verdedigde gewoon enorm goed, maar wij waren de bovenliggende partij. Volgens mij hebben we over de hele wedstrijd maar twee kansen weggegeven.”

,,Het was wel een zware wedstrijd”, gaat Kaars verder. ,,Het was op gras en gelukkig zijn we dat gewend, maar het veld was enorm zwaar. Daarnaast zijn zij een enorm stugge ploeg. Ze spelen veel de lange bal en het is een fysieke ploeg. We zijn wel gewend om strijd te leveren en voetballend konden wij meer brengen.”

Winst belangrijker dan goals
Bekooij besliste op sportpark De Lok de wedstrijd. Met zijn inzet verschalkte hij TEC-goalie Jan Schimmel: 0-2. Volgens de oud-speler van FC Den Bosch en De Dijk viel de tweede goal op het juiste moment. ,,Zij gingen wat meer risico nemen en daardoor kwamen er voor ons meer ruimtes.” De 0-2 kwam daarna niet meer in gevaar voor de mannen van Grünholz.

,,We hoorden in de rust dat Scheveningen met 5-0 had gewonnen van Spakenburg en toen voelden we dat we écht moesten.”

Voor de doelpuntenmaker was het zelf ook een heerlijke middag. Met een treffer had hij een groot aandeel in de zege van Quick Boys en daarnaast maakte hij zijn tweede treffer van het seizoen. Het doelpunt was lekker, maar de Amsterdammer vond iets anders belangrijker. ,,Het was voor ons gewoon heel erg belangrijk om te winnen. We hoorden in de rust dat Scheveningen met 5-0 had gewonnen van Spakenburg en toen voelden we dat we écht moesten. Er kwam daardoor extra spanning op de wedstrijd, maar we hebben terecht gewonnen.”

Zelfvertrouwen op het juiste moment
Door de tweede overwinning van het seizoen is het vertrouwen weer een beetje terug bij de ploeg uit Katwijk-Zuid. Dat komt goed uit, want komende week komt koploper IJsselmeervogels naar Nieuw Zuid. Een pittige kluif, maar volgens de spits van het elftal niet een onmogelijke.

,,Ik ga er vanuit dat de supporters weer achter ons gaan staan. Kijk, elk nadeel heeft z’n voordeel”, zei de aanvaller op Cruijfiaanse wijze. ,,De druk ligt niet bij ons, maar bij hen. We hebben ook gezien dat zij het lastig hadden tegen De Treffers en Jong FC Volendam, dus er liggen kansen voor ons. Wij gaan erop klappen en door deze overwinning hebben we weer wat zelfvertrouwen. Daarnaast hebben wij niks te verliezen, want we zijn niet de favoriet. Uiteraard gaan we er wel alles aan doen om te winnen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Katwijk wint boeiend gevecht van Noordwijk, Quick Boys boekt belangrijke zege


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys