Hoewel de 4-1 eindstand anders deed vermoeden, had Rijnsburgse Boys in ieder geval een punt mee moeten nemen uit de Haarlemmerhout. Op bezoek bij Koninklijke HFC toonde de thuisploeg zich echter een stuk slagvaardiger als het op scoren aankwam. ,,We hebben ons gewoon de kaas van het brood laten eten”, vatte linkerspits Furghill Zeldenrust het duel samen.

Door deze nederlaag zakte de geel-zwarte formatie van Wilfred van Leeuwen nog wat verder weg op de ranglijst. De huidige elfde plaats is ‘de Uien’ onwaardig en of daar in de resterende zeven duels nog verandering in komt, is nog maar de vraag. Wel als het aan Zeldenrust ligt.

De in de winterstop overgenomen ex-prof was met zijn vijfde doelpunt van het seizoen goed voor de enige Rijnsburgse treffer. ,,We begonnen goed, maar scoorden niet. Uit twee hoekschoppen kwamen zij op 2-0 en daarna werd het lastig. We liepen gewoon weer achter de feiten aan. Die goals waren bovendien niet nodig, maar het overkwam ons wel.”

Klap op klap
De openingsgoal van Robin Eindhoven, die uit de draai het net vond, werd kort voor rust gevolgd door een rake kopstoot van Wessel Boer, zonder dat de bezoekers daar een treffer tegenover konden stellen. Toen Zeldenrust na de thee op links de diepte werd ingestuurd en vervolgens naar binnen sneed om wel de verre hoek te vinden, leek het plotseling toch weer een wedstrijd te worden.

Joël Tillema had na de 2-1 zelfs bijna de gelijkmaker in huis. Die bleef echter uit en toen Eindhoven even later de wedstrijd in het slot gooide, was dat de voorbode voor alweer de twaalfde seizoensnederlaag van het Rijnsburgse gezelschap. ,,Toen was de marge in een mum van tijd gewoon weer twee. In de omschakeling deden zij wat wij vanmiddag nalieten. We hadden weliswaar nog wel een halfuur op de klok, maar we kregen manier klap op klap. Voetbal daar maar eens tegenop”, zei de zwaar teleurgestelde Zeldenrust.

Keiharde realiteit
Met een driedubbele wissel trachtte Van Leeuwen het tij met ruim twintig minuten te gaan nog wel te keren, maar al te veel kwam daar niet van terecht. Integendeel, het werd zelfs nog erger voor de bezoekers toen de nummer vijf van de ranglijst het laatste greintje spanning via Wessel Boer uit de wedstrijd haalde.

Voor Zeldenrust was het duidelijk dat de negatieve resultaten een plekje hebben gevonden in de hoofden van zijn medespelers. Het verwerken van een tegenvaller leek daardoor bijna onmogelijk voor de ploeg die met heel andere ambities aan de competitie begon dan waar het zich eind maart terugvindt op de ranglijst.

,,Geflatteerd of niet, we stonden gewoon weer met lege handen. Net als vorige week bij Katwijk. Daar had ook meer ingezeten. HFC deed het gewoon goed door de ruimte die we ze gaven, te benutten. In die positie hebben we ons zelf echter gemanoeuvreerd. Met deze groep moet het toch mogelijk zijn om in de resterende zeven duels nog de nodige punten te behalen, want op deze plek horen we niet thuis. We staan er echter wel. Dat is de keiharde realiteit.”

Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys 4-1 (2-0) 26. Eindhoven 1-0,  40. Boer 2-0,  53. Zeldenrust 2-1, 56. Eindhoven 3-1,  82. Noordmans 4-1

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien (70. Knol), Opoku, Strooker, Tillema, Ros, Spruijt (70. Magan), Meefout (70. Tel), Jongeneelen, Zeldenrust

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Middagje Julianatoren heelt de wonden voor SJC-back Groot’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)