In zijn allerlaatste wedstrijd voor Valken’68 kreeg doelman Erwin van der Nagel vier treffers om zijn oren. Erger, door de 4-1 nederlaag bij de zaterdagtak van Westlandia zijn de Valkenburgers al na één duel uitgeschakeld in de nacompetitie. Voor Van der Nagel, hoe gek het ook mag klinken, toch geen enkele reden om gefrustreerd terug te kijken op het duel in het Westland waarin er een dikke streep kon worden getrokken door de zo gewenste promotie naar de Eerste Klasse.

,,Uitschakeling beschouw ik niet als een absolute ramp. Dit was niet meer dan een toetje voor ons. Zo kijk ik op deze wedstrijd terug. Je moet eens kijken waar we vandaan zijn gekomen. Door de laatste tien duels op rij ongeslagen te blijven en daardoor de derde periodetitel te pakken, hebben we ons toch nog laten zien,” relativeert de sluitpost de ruime 4-1 nederlaag. ,,Ik ben er dus trots op dat we dit bereikt hebben, nadat we begin 2019 nog tegen degradatie vochten”.

,,Niet alleen ik, maar ook Selmo Kurbegovic en Joey Zandbergen hebben door het verlies hun laatste duel voor Valken’68 gespeeld.”

Eersteklasser Westlandia (zat.), in het allerlaatste competitieduel in de slotfase door Heinenoord veroordeeld tot de nacompetitie, toonde zich op de Hoge Bomen een stuk efficiënter dan de ploeg uit Valkenburg. Van der Nagel: ,,Zij beschikken over een sterke spits en verder is het bij hen vooral hard werken.”

Koers gelopen
,,Drie persoonlijke fouten van ons werden voor rust keihard afgestraft. Dat is precies het verschil tussen de Eerste en Tweede Klasse. Wij haalden het niveau van de afgelopen periode juist niet en vooral onze sterkhouders hadden vandaag hun dag niet. Dan ga je met een 3-0 achterstand aan de thee en is de koers normaal gesproken al gelopen.”

,,Eigenlijk wil je dat je afscheid neemt met een prijs, maar dat heeft er gewoon niet ingezeten vandaag.”

De 3-1 van de voet van Matthijs de Mooij leek de Valkenburgers na rust nog op het juiste spoor te zetten, maar vrijwel direct na die goal ging het opnieuw fout. ,,Vanaf de aftrap volgt er een lange bal die tot een overtreding in de zestien leidt. Penalty en 4-1. Wedstrijd gelopen”, analyseert van der Nagel. ,,We hebben terecht onze meerdere moeten erkennen in een ploeg die beter en scherper was. Zo eenvoudig is het.”

Goed gevoel
,,Toch waren we er vooraf nog van overtuigd dat we tegen Westladia een goed resultaat konden neerzetten”, vervolgt de sluitpost. ,,Niet alleen ik, maar ook Selmo Kurbegovic en Joey Zandbergen hebben door het verlies hun laatste duel voor Valken’68 gespeeld. En niet te vergeten was het ook de laatste wedstrijd voor onze trainer Arie van Duijn. Eigenlijk wil je dat je afscheid neemt met een prijs, maar dat heeft er gewoon niet ingezeten vandaag. Het is mooi geweest zo. Door onze sterke eindsprint overheerst bij mij vooral het goede gevoel van de laatste periode.”

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘De Koning (Foreholte JO19): ,,We mogen echt trots zijn”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)