Koninklijk bezoek, een ambassadeur, een internationaal arbiter en een dorpskraker die vanaf de penaltystip wordt beslist. Zomaar vier ingrediënten uit een dag vol zaalvoetbal op Sportpark Duinwetering.

Voor derby’s en de daarbij behorende rivaliteit die in het voormalige vissersdorp met de paplepel worden ingegoten, dient de regionale voetballiefhebber doorgaans naar Katwijk af te reizen. Donderdag vormde de sporthal op Sportpark De Duinwetering het decor voor de titanenstrijd tussen de JO 13 teams van Quick Boys en Katwijk.

Geen duimbreed gaven de jonge kemphanen elkaar in de halve eindstrijd toe, waardoor er penalty’s aan te pas moesten komen om de finalist aan te wijzen. Voor Quick Boys, dat in twaalf competitieduels in de Derde Divisie nog altijd zonder puntverlies is, stond daarmee de ongeslagen status op het spel.

,,We hebben onze selectie voor vandaag in twee teams opgeknipt. De eerste groep redde het in hun poule net niet om tot de eindstrijd te reiken”, vertelt trainer Gerard van der Plas die dit seizoen samen met naamgenoot Vincent dit team onder zijn hoede heeft. ,,Maar geen nood. De andere groep is hard op weg daar naartoe. Maar eerst die pingels nog. Echt bloedstollend.”

Geen poot aan de grond

Daarin heeft Quick Boys de winst voor het grijpen na een eerste oranjezwarte misser. Milan kan Quick Boys vervolgens naar de finale schieten, maar ook hij mist jammerlijk. De spanning valt op dat moment met scheppen van de gezichten van alle betrokkenen af te lezen. Daarna gaat het in de Kattukse tweestrijd tot 6-6 gelijk op. Na opnieuw een oranjezwarte misser, maakt Ibrahim met een rake trap aan alle spanning een einde. Quick Boys speelt de finale na een duel waarin de spelers in ieder geval de nodige derby-ervaring hebben opgedaan. Tegenstander daarin is VVSB dat met een 4-0 nederlaag geen poot aan de grond krijgt tegen de jeugdige blauwwitten.

,,We zijn ook na vandaag nog altijd ongeslagen”, haalt Vincent van der Plas al vijf minuten voor het laatste fluitsignaal opgelucht adem. Een klein kwartier verder is de beker uitgereikt en wordt er vervolgens met dit kleinood trots geposeerd. Pal naast de toernooiwinnaars kijkt hun voetbalheld Henry Opoku vanaf een billboard goedkeurend toe. Voor Quick Boys is het wachten op 2025 als zijn plek is ingenomen door één van de trotse winnaars van deze geslaagde zaalvoetbalmorgen.

Foto’s: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO