Koninklijk bezoek, een ambassadeur, een internationaal arbiter en een dorpskraker die vanaf de penaltystip wordt beslist. Zomaar vier ingrediënten uit een dag vol zaalvoetbal op Sportpark Duinwetering.

Voor derby’s en de daarbij behorende rivaliteit die in het voormalige vissersdorp met de paplepel worden ingegoten, dient de regionale voetballiefhebber doorgaans naar Katwijk af te reizen. Donderdag vormde de sporthal op Sportpark De Duinwetering het decor voor de titanenstrijd tussen de JO 13 teams van Quick Boys en Katwijk.

Geen duimbreed gaven de jonge kemphanen elkaar in de halve eindstrijd toe, waardoor er penalty’s aan te pas moesten komen om de finalist aan te wijzen. Voor Quick Boys, dat in twaalf competitieduels in de Derde Divisie nog altijd zonder puntverlies is, stond daarmee de ongeslagen status op het spel.

,,We hebben onze selectie voor vandaag in twee teams opgeknipt. De eerste groep redde het in hun poule net niet om tot de eindstrijd te reiken”, vertelt trainer Gerard van der Plas die dit seizoen samen met naamgenoot Vincent dit team onder zijn hoede heeft. ,,Maar geen nood. De andere groep is hard op weg daar naartoe. Maar eerst die pingels nog. Echt bloedstollend.”

Geen poot aan de grond

Daarin heeft Quick Boys de winst voor het grijpen na een eerste oranjezwarte misser. Milan kan Quick Boys vervolgens naar de finale schieten, maar ook hij mist jammerlijk. De spanning valt op dat moment met scheppen van de gezichten van alle betrokkenen af te lezen. Daarna gaat het in de Kattukse tweestrijd tot 6-6 gelijk op. Na opnieuw een oranjezwarte misser, maakt Ibrahim met een rake trap aan alle spanning een einde. Quick Boys speelt de finale na een duel waarin de spelers in ieder geval de nodige derby-ervaring hebben opgedaan. Tegenstander daarin is VVSB dat met een 4-0 nederlaag geen poot aan de grond krijgt tegen de jeugdige blauwwitten.

,,We zijn ook na vandaag nog altijd ongeslagen”, haalt Vincent van der Plas al vijf minuten voor het laatste fluitsignaal opgelucht adem. Een klein kwartier verder is de beker uitgereikt en wordt er vervolgens met dit kleinood trots geposeerd. Pal naast de toernooiwinnaars kijkt hun voetbalheld Henry Opoku vanaf een billboard goedkeurend toe. Voor Quick Boys is het wachten op 2025 als zijn plek is ingenomen door één van de trotse winnaars van deze geslaagde zaalvoetbalmorgen.

Foto’s: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude