Voor zowel Rijnsburgse Boys als FC Lisse is het zaterdag erop of eronder. Beide ploegen maken nog volop kans om zich te plaatsen voor de Tweede Divisie. VIDB zet nog even alles in het kort op een rijtje.

Spakenburg – Rijnsburgse Boys
De formatie van Pieter Mulders verschafte zichzelf dinsdagavond een prima uitgangspositie voor het allesbeslissende duel op De Westmaat van zaterdag. Het werd op de Middelmors 2-1, hoewel een gelijkspel meer recht had gedaan aan de verhoudingen. Spakenburg was misschien optisch ietsje beter, kansen werden er amper gecreëerd. Twee tovermomenten van Jeffrey Jongeneelen waren voldoende voor de winst. De klok kan er op gelijk gezet worden dat Spakenburg alles uit de kast gaat halen. De club degradeerde namelijk nog nooit van het hoogste niveau en is daarmee de enige ploeg uit het amateurvoetbal. Rijnsburg kan weer beschikken over de oud-Spakenburgers Joel Tillema, die terugkomt van een schorsing en Jordy Strooker die hoogstwaarschijnlijk weer fit genoeg is om te starten. Bij Spakenburg keert aanvoerder Philip Ties terug van een schorsing. Het duel begint om 15.00 uur.

Harkemase Boys – FC Lisse
Voor FC Lisse liggen de kaarten ietsje anders. Hoewel het bij vlagen een stuk beter was dan de tegenstander en zat mogelijkheden kreeg, werd er op Ter Specke juist met 2-1 verloren. Nog niets aan de hand dus, maar er zal hoe dan ook gewonnen moeten worden, anders gaan de Friezen naar de Tweede Divisie. Alles wat Lisse een warm hart toedraagt had er na dinsdagavond nog volop vertrouwen in dat het zou gaan lukken, gezien de verhoudingen op het veld. Eerder dit seizoen won geel-blauw ruim in Harkema, dus ook dat voorteken is gunstig. Trainer Robbert de Ruiter kan met een bijna volledige groep naar Friesland afreizen. Alleen de langdurige geblesseerde Thierry Monteny is niet beschikbaar. Het duel in Harkema gaat om 14.30 uur van start.

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen