Dit jaar doen we het een beetje anders. De voorbeschouwingen met trainers blijven bestaan, maar met een nieuw sausje er overheen. Aan de hand van drie foto’s met bijpassende stellingen kijken we vooruit op het nieuwe seizoen. In deze aflevering: Hein van Heek. De coach staat dit jaar voor de uitdaging om met zijn ploeg te promoveren naar de Derde Divisie.

Foto 1 ‘Joost Leonard’: Met Joost Leonard kan FC Rijnvogels een stap maken. 

,,Daar ben ik het mee eens. Voor onze speelwijze is hij echt een verbetering voor in de punt. Hij is balvast, laat mensen bij de goal aansluiten en maakt doelpunten. Dus ik denk zeker dat we met hem nog een stap kunnen maken en zeker in het linkerrijtje kunnen eindigen.”

Kun je uitleggen wat Leonard zo speciaal maakt? 

,,Hij is tactisch onwijs sterk en ligt goed in de groep. Daarnaast weet hij goed mensen te betrekken en met de jonge jongens te praten. Ook helpt hij die jongens met aanwijzingen.”

In hoeverre heeft jouw aanwezigheid een belangrijke rol gespeeld bij zijn komst? 

,,Dat weet ik niet… Dat zou je eigenlijk aan hem moeten vragen, maar we hebben na onze periode bij Noordwijk nog contact gehad en we hebben een goede band. Toen hij weg is gegaan bij Rijnsburg, zijn we eigenlijk gelijk het gesprek met hem aangegaan, maar ik weet niet of ik de doorslag gaf.”

Foto 2 ‘De Selectie”: Deze selectie is beter dan die van vorig seizoen.

,,Dat is meestal wel zo, ja. Eigenlijk heb je nooit een mindere selectie, tenzij er veel spelers vertrekken. Je bent elke zomer op zoek naar versterkingen en als je ze hebt, dan denk je dat ze ook beter zijn. Anders haal je ze natuurlijk niet.”

Hoe bevallen de nieuwe jongens? 

,,Prima! Het is een leuke groep, alleen nu is de vraag hoe ze met teleurstellingen omgaan. We hebben de spelers laatst verteld waar ze aan toe zijn. Dat hebben we netjes individueel gedaan. Nu kijken hoe ze het gaan oppakken.”

En denk je dat Jaap van Duijn, Leonard en Arno Dijkstra samen kunnen spelen? 

,,Natuurlijk kan dat. Alleen we hebben meerdere opties, anders heb je voor niets zo’n grote selectie. We kunnen vanalles kiezen, maar ik ben er wel uit. Alleen op het middenveld twijfel ik nog over twee plekken, maar ook dat zal snel duidelijk worden.”

Foto 3 ‘De Competitie’: De Hoofdklasse is leuker dan de Derde Divisie op dit moment. 

,,Dat weet ik niet. De mooiste derby van het seizoen missen we, namelijk die tegen Quick Boys. Dat is voor het publiek, het dorp en voor de financiën jammer. Aan de andere kant hebben we daarvoor wel twee leuke derby’s teruggekregen, in de zin van Noordwijk en Ter Leede.”

Ben je blij dat je niet meer tegen de beloftenteams speelt? 

,,Als trainer en als liefhebber niet, want die ploegen spelen altijd met een positieve spelinstelling. Ze proberen te voetballen van achteruit en het is verzorgd. Anderzijds maakte Jong FC Groningen dit jaar tegen ons twee doelpunten op De Kooltuin en dan hoor je geen publiek juichen. Dat is qua sfeer wel jammer. Qua voorbereiding was het wel altijd lastig tegen zo’n ploeg, omdat je niet weet wie er spelen en waar je aan toe bent.”

Foto’s: Kooltuinstrijders & Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO