Dit jaar doen we het een beetje anders. De voorbeschouwingen met trainers blijven bestaan, maar met een nieuw sausje er overheen. Aan de hand van een aantal foto’s blikken we vooruit op het nieuwe seizoen. In deze aflevering: Jon-Joost Cornelissens, aanvaller van Van Nispen zaterdag. ,,We staan er nu conditioneel beter voor dan vorig seizoen.”

Foto 1: ‘versterking’. Met Jeffrey Koemans heeft Van Nispen (zaterdag) een absolute topper binnengehaald.

,,Ik denk het wel. Hij heeft de nodige ervaring met zeventig wedstrijden in de Topklasse. Jeffrey is een creatieve middenvelder met een goede trap en dribbel. Hij is iemand die mensen voor de goal kan zetten. Alleen heeft hij een jaar niet gevoetbald na zijn vertrek bij Rijnsburgse Boys.”

,,We hadden hem vorig seizoen al gepolst, maar hij was er toen even ‘klaar’ mee. Bij ons kan hij het plezier weer gaan terugvinden door met veel oude bekenden van Noordwijk in een team te spelen. Voetbal is hier geen verplichting.”

Is jullie selectie er op vooruitgegaan ten opzichte van vorig seizoen?

,,Ja, er is niemand vertrokken en er zijn vier spelers bijgekomen. Naast Koemans zijn Kars Davina (een vriendenteam van Voorschoten ’97, red.), Gert-Jan Parlevliet en Rick van der Vlugt (vv Noordwijk, red.) erbij gekomen. Zowel kwalitatief als in de breedte zijn we er dus op vooruitgegaan. Nu kunnen we ook makkelijker blessures of weekendjes weg opvangen.”

Foto 2: ‘de trainer’. Het is bekend dat jullie het af en toe ‘zelf’ moeten doen tijdens de wedstrijden. Wat is precies de rol van trainer Stephan Spruijt?

,,Op papier is hij de hoofdcoach, maar hij is er af en toe bij. Hij bepaalt niet de opstelling. Dat doet Sven van Hensbergen, de aanvoerder. We hebben ook met z’n allen afgesproken om het besluit wie er speelt gewoon te accepteren. In het veld coachen we elkaar gewoon. Iedere speler heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en we zijn oud genoeg om die ook te pakken. Het heeft wel een voordeel zonder een echte trainer: we hebben veel vrijheid als team.”

Is het voor jou nog steeds niet vreemd om van een gecontroleerde omgeving bij Noordwijk nu in een vriendenteam te spelen?

,,Nu is het normaal, maar in het begin was het wel wennen. Ook zonder verzorger of fysiotherapeut bijvoorbeeld. Als speler en ook als team ben je nu volledig onafhankelijk en dat bevalt iedereen wel. Je wordt er zelfstandiger door en je hebt zelf alles in de hand.”

Ook op de training zijn jullie op ‘jezelf’ aangewezen. In tegenstelling tot andere teams in de Derde Klasse trainen jullie slechts één keer in de week. Is dat niet te weinig?

,,Voor ons niet. De meeste spelers hebben in het verleden op een behoorlijk niveau gespeeld. We zitten nu niet te wachten om twee keer in de week te trainen. Tijdens de trainingen hebben we ook geen zin in echte oefeningen. Meestal is het 5 tegen 5 of 6 tegen 6 in partijvorm. En dan gaat het er natuurlijk wel serieus aan toe. Het is een kwestie van in vorm komen en in vorm blijven. We hebben daarom tijdens de zomermaanden gewoon één keer per week doorgetraind.”

Blijven jullie wel fit genoeg met één keer in de week trainen?

,,Jazeker. Al waren we vorig seizoen niet altijd fit, vooral in het begin. Sommige jongens hadden al een tijd niet meer gevoetbald en moesten wennen. Later verbeterde dat. Conditioneel zijn we dit seizoen een stuk beter dan vorig jaar. De basisconditie ligt hoger.”

Foto 3: ‘toekomst’. Is dit een vriendenteam dat jarenlang bij elkaar gaat blijven?

,,Op dit moment denk ik van wel. Ik zal niet snel weggaan voor de eerste de beste club. We zijn hier met een mooi avontuur bezig. Ik heb het hier naar mijn zin en ik kan na vier seizoenen bij Noordwijk weer een heel seizoen trainen en spelen. In mijn Noordwijk-periode had ik veel last van blessures. Ik speelde vaak maar een aantal wedstrijden en dan raakte weer geblesseerd. Bij Van Nispen kan ik redelijk blessurevrij voetballen.”

In aanloop naar dit seizoen verliep de voorbereiding niet helemaal vlekkeloos. Jullie verloren onder andere van het reserveteam van Ter Leede met 3-8.

,,Tegen Ter Leede misten we onder anderen de keeper en stond Michiel Polman, die geblesseerd was, op de goal. Ieder schot van afstand was raak (haha). Uiteindelijk eindigden we de wedstrijd met acht niet-geblesseerde spelers. Hopelijk is dat geen voorbode op dit seizoen, maar ik ga er vanuit dat we zaterdag tegen LSVV ’70 met minimaal veertien man zijn.”

Wat verwacht je van dit seizoen? 

,,Ik vind het moeilijk in te schatten. Ik ken weinig ploegen, behalve vv Leiden en Blauw-Zwart. Bij die teams zaten we vorig seizoen in de poule. Verder ken ik Kagia van de Districtsbeker. Het is afwachten hoe het niveau van de andere teams is. Het zou wel een stunt zijn als we dit seizoen weer promoveren als promovendus.”

Foto 3: Carlijn Stortelder


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)