width=

Dit jaar doen we het een beetje anders. De voorbeschouwingen met trainers blijven bestaan, maar met een nieuw sausje er overheen. Aan de hand van drie foto’s met bijpassende stellingen kijken we vooruit op het nieuwe seizoen. In eerste aflevering: Mark Schenning, de nieuwe trainer van VVSB. Afgelopen zomer nam hij het stokje over van Wilfred van Leeuwen.


Foto 1 ‘Elftalfoto’: Ik heb goed zicht op de sterkte van mijn selectie en weet waar ik naartoe wil met dit VVSB.
,,Ja, dat denk ik wel. In de afgelopen drie weken heb ik dankzij de oefenwedstrijden en de trainingen een prima beeld gekregen van de kwaliteiten van deze groep. Ook door middel van persoonlijke gesprekjes ben ik de jongens beter gaan leren kennen. Assistent-trainer Jack Honsbeek heeft geholpen in dit proces. Zo’n tien tot elf jongens kende ik nog uit mijn tijd bij UNA.”

Jongens als Vladimir Jozic, Peet van der Slot, Jordy Zwart?
,,Ja, noem ze maar op. Het zijn cultuurbewakers en belangrijk voor de club. Dat zijn spelers sowieso altijd, die lang in de basis spelen van een bepaalde vereniging. Maar ook die jongens moest ik natuurlijk beter gaan leren kennen.”

De selectie was al samengesteld door Van Leeuwen en de club voordat jij kwam. Is dat lastig?
,,Niet zozeer lastig. Maar mocht het nodig zijn, dan vind ik wel dat ik aan de bel mag trekken. Als ik er achter kom dat er een aantal jongens is die het niveau van de Tweede Divisie niet aan kunnen, moet er de mogelijkheid zijn om, in de daarvoor beschikbare periodes, vers bloed aan te trekken.”

Foto 2 ‘Beleid’ – Arjan Broekhof (voorzitter): Wanneer er zich de mogelijkheid voordoet, wil ik me graag mengen in het beleid van de club met mijn expertise.
,,Ja. Maar dat hoort ook bij de functie van het hoofdtrainerschap. Dat is ook logisch. In het beleid worden er keuzes gemaakt over het vlaggenschip. En daarin ga ik ook mijn eigen expertise laten horen. Op welke manier dan ook. Dat deed ik ook bij UNA en zal ik ook bij VVSB gaan doen.”

Is dat al gebeurd? Heb je al om de tafel gezeten met voorzitter Arjan Broekhof?
,,Nee, op dit moment nog niet. De afgelopen weken stonden in het teken van het eerste elftal. Voordat ik me met het beleid ga bemoeien moet ik mij eerst meer inlezen in de club en een nog beter beeld krijgen van waarmee ik de club verder kan helpen. Ik sluit zeker niet uit dat het verderop in de competitie alsnog gaat gebeuren.”


Foto 3 ‘Tweede Divisie’: De Tweede Divisie is de mooiste competitie die ik mij kan wensen.
,,Nee, want het is nog geen betaald voetbal. Daar ben ik heel duidelijk in. Ik heb persoonlijk de ambitie om trainer te worden in het profvoetbal. Maar qua amateurvoetbal is dit natuurlijk wel een heel mooi podium. Ik denk dat je na een jaar of drie, vier echt de allersterkste amateurverenigingen tegen elkaar ziet strijden in de Tweede Divisie.”

Houd jij je persoonlijk bezig met de ontwikkelingen in de Tweede Divisie en de voetbalpiramide?
,,Ja, zeker wel. Je kan bijvoorbeeld van alles over de ‘jonkies’ in onze competitie vinden, maar daar moet je niet al te veel over zeuren. Ik vind het wel een scheve verhouding dat alle zondagclubs zich maar moeten aanpassen aan de zaterdagclubs. Ook al ben ik voorstander van één speeldag, vind ik nog wel dat de zaterdagclubs zich wat flexibeler mogen instellen.”

Voor VVSB als club is deze competitie wel behoorlijk aantrekkelijk, denk ik?
,,Oh dat zeker. Als Quick Boys er nog bij had gezeten of misschien zelfs wel Noordwijk dan was het helemaal fantastisch geweest. Aan de andere kant ziet het er nu al goed uit met derby’s tegen FC Lisse, Rijnsburgse Boys en Katwijk. Daarnaast liggen verenigingen als De Dijk, AFC en Koninklijke HFC ook nog heel dicht in de buurt. We gaan een mooi seizoen tegemoet.”

Foto selectie: Steven Bemelman
Foto’s VVSB: Tino Stulen & Orange Pictures

* De elftalfoto is nog gemaakt met de oude trainer, Wilfred van Leeuwen.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)