Dit jaar doen we het een beetje anders. De voorbeschouwingen met trainers blijven bestaan, maar met een nieuw sausje er overheen. Aan de hand van drie foto’s met bijpassende stellingen kijken we vooruit op het nieuwe seizoen. In de derde aflevering: Pieter Mulders, die na een slechte start de winnende formule vond en met Rijnsburgse Boys de stap zette naar de Tweede Divisie.

Foto 1 ‘Spektakel’: Zo’n doelsaldo als vorig seizoen is leuk, maar dat zullen we dit seizoen niet zien.
,,Dat is een beetje tweeledig. Qua doelpunten voor hadden we niets te klagen, maar we kregen te veel treffers tegen. Ik geloof dat we eindigen op +20. Daar zou ik nu voor tekenen. Dan heb je genoeg punten om te handhaven.”

Heb je daar ook extra nadruk op gelegd in de voorbereiding?
,,Zeker. De basis en dus je verdediging, is de fundering. We hebben er zeker extra aandacht aan besteed. Dat was al zo na de winterstop. Toen hebben we ook maar een keer verloren. Zeker in het tweeluik tegen Spakenburg werkte dat heel goed.”

Heb je daarom ook verdediger Carlos Opoku gehaald? Opoku is onder jouw leiding bij Koninklijke HFC uitgegroeid tot een van de beste verdedigers uit het amateurvoetbal.
,,Carlos is een heel goede verdediger met scorend vermogen. Die kan iedere ploeg gebruiken. Carlos is heel ervaren en zal hopelijk voor de nodige rust zorgen.”

Foto 2 ‘Keeper’: De strijd onder de lat tussen Richard van Nieuwkoop en Virgil Deen is al beslist.
,,Ik heb het de jongens donderdagavond verteld. Daar ga ik nu nog niks over zeggen. Maar we zijn er uit. Het was een hele interessante keuze. Het zijn keepers die elkaar goed aanvullen. Richard zit al heel lang bij de club en dan komt er een nieuwe keeper. Dat is altijd even wennen. En een keeper zet je ook niet voor twee wedstrijden in de goal. Die moet je vertrouwen geven.”

Er zijn nog veel meer nieuwe gezichten te zien op de Middelmors. Ook aanvallend hebben jullie je danig versterkt met onder meer Donny van Oijen en Maikey Parami. Jullie hebben misschien wel de beste aanvalslinie van de gehele Tweede Divisie…
,,Dat moet altijd nog maar blijken. Feit is wel dat we qua concurrentie heel goed zitten. Alle posities zijn daar dubbel bezet. We hebben jongens met veel ervaring, wat minder ervaring en ook wat er tussenin zit.”

Is de selectie nu meer uitgebalanceerd?
,,Ook dat vind ik lastig te stellen. We speelden zaterdag tegen TEC maar met twee andere spelers dan vorig jaar. De puzzel moet soms ook op z’n plek vallen. Op een bepaald moment staat het en dan moet je daar op voortborduren. Wel kwam er meer balans in het elftal. We gaven de doelpunten niet meer zo makkelijk weg. Maar of we nu meer balans hebben in het elftal, weet ik niet.”

Foto 3 ‘Geluksmoment’: De promotie naar de Tweede Divisie is het mooiste wat ik als trainer mee heb gemaakt.
,,Het was een heel mooi moment. Zeker ook als je ziet waar we vandaan kwamen. Het was vooral een hectisch jaar. Alle ingrediënten die daar bij komen kijken, waren ook aanwezig. We begonnen heel slecht. Dat mag je gerust stellen. Ik had zeker op tien punten meer gehoopt met de winterstop.”

,,Dan komt er gemor, en dat was ook terecht. Mensen gaan zich roeren, want zo werkt dat bij een grote club als Rijnsburg. Op een gegeven moment zakten we naar de achtste of negende plaats een wedstrijd of drie voor de winter.”

,,Toen ben ik wel gaan schuiven met de poppetjes ja. Strooker naar het middenveld, Tillema meer naar voren, Serbony kwam er bij. Andere jongens zoals Prijs waren weer fit. Uiteindelijk valt dan de puzzel in elkaar. En aan het eind van de rit promoveer je en krijg je iedereen stil.”

Wat zijn de verschillen tussen Rijnsburg en je oude club Koninklijke HFC?
,,Het zijn twee heel verschillende clubs. HFC is een echte traditievereniging. Heel groot ook, met veel goede jeugd. Rijsnburg is een club met een schitterende accommodatie waar altijd gepresteerd moet worden, maar waar je werkt met veel jongens van buitenaf.”

,,Bij HFC heb ik zes jaar geïnvesteerd in de jeugdopleiding samen met Gert-Jan Tamerus. Uiteindelijk wierp dat ook z’n vruchten af omdat het tweede met veel jonge spelers kampioen werd en die doorstoomden naar het eerste elftal. Ik heb het bij beide clubs erg naar m’n zin. Dit jaar komen we HFC tegen in de competitie. Ik kom er nog regelmatig dus dan is zo’n duel extra speciaal.”

Wat kan dit elftal komend jaar betekenen?
,,De eerste stap is om erin te blijven. Dat klinkt heel gek, maar je kan er nog helemaal niets van zeggen. Deze competitie is heel sterk, en de verschillen zijn klein. Na tien duels heb je pas echt goed zicht. En de eerste vijf duels zijn voor ons heel belangrijk. Pak je gelijk punten zit je er lekker in en kun je gaan groeien. Verlies je een paar keer, wordt het meer vechten.”

,,Iedereen is gelukkig fit voor Barendrecht. Tegen TEC was eigenlijk te veel van het goede met 120 minuten vol gas, maar op spierpijn na geen echte klachten. Het wordt interessant morgen. Barendrecht wil voetballen. We krijgen dus ruimte en het zal erop uitdraaien wie het beste daarmee omgaat.”

Foto’s: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO