In een weekend waarin de helft van Nederland geniet van een welverdiende herfstvakantie, voetbalt de andere helft. Er worden wedstrijdjes ingehaald, of de Districtsbeker wordt weer van zolder getrokken. Quick Boys 2, Ter Leede, Valken ’68 en SJC mogen aan de bak. En toeval of niet, allemaal treffen ze een tegenstander uit de regio Rotterdam.

Het tweede elftal van Quick Boys krijgt XerxesDZB op bezoek. De Rotterdammers speelden vorig jaar nog in de Hoofdklasse en waren toen tegenstander van onder andere VV Noordwijk, het eerste van Quick Boys en Ter Leede. Dit jaar voetballen ze een klasse lager. In de Eerste Klasse gaat het nog niet naar wens. Met zeven punten uit even zoveel duels staat Xerxes op een negende plaats. Selmo Kurbegovic (ex-Ter Leede) en Ismail Celen (ex-Rijnsburgse Boys) voetballen inmiddels in het blauw-witte tenue van Xerxes.

De Quick Boys 2 staat momenteel op een vijfde plaats in de reserve Hoofdklasse A. In het jaar 2007-2008 haalden de reserves van de Katwijkers de finale van de Districtsbeker. Dat leverde een deelnamebewijs op voor het KNVB-bekertoernooi. Quick Boys 2 verloor toen in de tweede ronde van FC Eindhoven. Derek van der Plas is de trainer van Quick Boys 2. Van der Plas speelde veertien jaar in de hoofdmacht van de derdedivisionist. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het hoofdveld.

In de afgelopen drie seizoenen promoveerde de zaterdagtak van de amateurs van Feyenoord van de Vierde Klasse naar de Eerste Klasse.

Het Sassenheimse Ter Leede speelt op z’n eigen manier in de komende twee weken een Klassieker. Eerst treft het zaterdag SC Feyenoord in de Districtsbeker, om een week later in de competitie uit te komen tegen Ajax Amateurs. Maar om te beginnen reist Ter Leede dus af richting Rotterdam. De ploeg van trainer Henk Wisman verloor vorige week op eigen veld van VV Noordwijk (0-1).

SC Feyenoord speelt een klasse lager dan de Sassenheimers in staan daarin in de middenmoot. Doel: kampioen worden en promoveren naar de Hoofdklasse. Lukt dat de Rotterdammers, dan worden ze voor het vierde jaar achter elkaar kampioen. In de afgelopen drie seizoenen promoveerde de zaterdagtak van de amateurs van Feyenoord van de Vierde Klasse naar de Eerste Klasse. Mo Faouzi (ex-Noordwijk) speelt nu bij de Rotterdamse club.

lars-van-bommel-valken Lars van Bommel (Valken ’68) snelt langs zijn directe tegenstander van DSO

In Valkenburg krijgt Valken ’68 bezoek van de zondagtak van DRL. Die afkorting staat voor De Rotterdamse Leeuwen. DRL is een zondagse eersteklasser. Met zeven punten uit zeven wedstrijden staan de Rotterdammers op een twaalfde plek. In zeven duels kreeg het 21 doelpunten om de oren.

Met de overwinning van Valken op DSO houden de Valkenburgers zicht op een snelle terugkeer in de Eerste Klasse. De degradant van vorig jaar startte de competitie moeizaam, maar na de overwinning op de ploeg uit Zoetermeer haakt de ploeg weer aan in de kopgroep van de Tweede Klasse. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen en één verloren door de ploeg van Arie van Duijn. Valken is dus aardig in vorm.

Voetballen op zaterdag
Het Noordwijkse SJC speelt in de Districtsbeker voor de verandering een keer op zaterdag om 17:00 uur. De zondagse vereniging krijgt Spijkenisse op bezoek. Het betekent een treffen tussen twee Hoofdklassers. SJC op zondag, Spijkenisse op zaterdag. In de Hoofdklasse A is Spijkenisse de trotse koploper. De ploeg van trainer Peter Wubben verloor nog geen enkele keer in negen duels. Het won vijf competitiewedstrijden en speelde er vier gelijk. Nummer twee Achilles Veen heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan bij winst weer over Spijkenisse heen gaan.

SJC doet het als promovendus prima in de zondagse variant van de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Kees Zethof staat op de zesde plek. In de laatste vijf duels werd er drie maal gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Vorige week werd Hoogland in het gelijknamige dorp met 1-4 verslagen. Rick van Dijk was de grote man in die wedstrijd. Hij scoorde drie keer voor de Noordwijkers

Archieffoto Quick Boys: Hans van Duijn

Foto Valken: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)