De Bollenstreek kan relatief trots zijn op de prestaties van de regioteams in de Tweede- en Derde Divisie. FC Lisse staat aan kop in de laatst genoemde competitie. En Katwijk en VVSB laten zich van hun beste kant zien in de hoogste amateurafdeling. Tijd voor een feestje? Wel op De Krom: jetzt geht’s los!

Liggen de lederhosen al klaar? Zijn de pullen al opgepoetst? Essentiële vragen als je fan bent van VV Katwijk. Natuurlijk moet er zaterdag nog gevoetbald worden, maar het feestje daarna is er sowieso niet minder op. Katwijk en De Treffers zullen de degens kruisen om 18.00 uur en aansluitend gaat het feest los in de kantine op een typisch Duitse manier: Oktoberfest! De biertafels zijn inmiddels uitverkocht, maar iedereen is welkom het clubhuis.

De ploeg uit Groesbeek kreeg deze week het vertrek van Ken Leemans te verwerken. De 33-jarige oud-prof van onder andere Hansa Rostock, VVV-Venlo en Roda JC kon de combinatie tussen voetbal en privé niet meer met elkaar verenigen. Vervelend voor De Treffers, dat toch al tiende staat in de Tweede Divisie. VV Katwijk is nog ongeslagen en staat zevende met elf punten uit zeven wedstrijden.

VVSB neemt het thuis op tegen UNA. En VVSB heeft het vaak moeilijk tegen de bezoekers uit Noord-Brabant. Vorig jaar was het aanvaller Maikey Parami die in de 88e tekende voor de bevrijdende 2-1 overwinning. Het jaar daarvoor deelden de beide ploegen de punten. De ploeg uit Zeelst kreeg anderhalf jaar geleden een pegel om de oren van VVSB-verdediger Peet van der Slot. Die goal uit een onmogelijke hoek ging destijds viraal (goal op 20 seconde).

De Noord-Brabanders maakten vorige week indruk door met 2-0 thuis te winnen van Jong AZ. Daarmee was UNA de eerste ploeg die van Jong AZ heeft gewonnen dit seizoen. UNA staat momenteel achtste. VVSB staat na een zwak begin, de eerste twee wedstrijden gingen verloren, op de vierde plek, met slechts één punt achterstand op koploper Kozakken Boys.

Derde Divisie
Krijgt FC Lisse het voor elkaar om voor het eerst in vijf jaar te winnen op ’t Slot? Het antwoord krijgen we morgen. Maar dat Capelle-uit een lastige wedstrijd is voor de koploper van de Derde Divisie is een understatement. In zes jaar Topklasse won FC Lisse maar één keer in Capelle. Vorig jaar eindigde het daar in 4-2 voor de Capellenaren. De groene brigade staat bekend als een stugge ploeg. Dat valt ook af te zien aan het doelsaldo. Met maar zeven tegengoals is het de op één na minst gepasseerde ploeg van de Derde Divisie. Capelle staat zevende, maar kan het Lisse dus lastig gaan maken in de feestweek.

Voor het eerst in de clubhistorie speelt Rijnsburgse Boys in een officieel duel op de Middelmors tegen een beloftenelftal. Jong FC Groningen is de tegenstander. De bezoekers zijn het hoogst geklasseerde beloftenteam in de competitie. Toch biedt één statistiek de nodige hoop voor Rijnsburgse Boys: Jong FC Groningen winst in drie uitduels slechts één punt te pakken. Dat was in Katwijk tegen Quick Boys. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

Het beloftenteam uit Groningen kent een bijzondere dispensatiespeler, de 38-jarige doelman Peter van der Vlag. Elk beloftenteam mag er twee hebben, de rest moet na 1 januari 1994 zijn geboren. De ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. Rijnsburgse Boys staat achtste, Jong FC Groningen negende. Allebei hebben ze tien punten uit zeven wedstrijden.

Het Katwijkse Quick Boys maakt de verre uitreis naar Harkemase Boys. Twee clubs in moeilijkheden, twee clubs uit vorm. De nummer 15, Harkemase Boys werd in 2003 bijna algeheel zaterdagkampioen in een play-off tegen: Quick Boys en SV Huizen. De laatstgenoemde ging er uiteindelijk met de prijs vandoor. De Katwijksers staan slechts één plek hoger dan Harkemase Boys. De vraag is dus wie er na deze wedstrijd aansluiting krijgt met de middenmoot en wie zich op de onderste plaatsen moet focussen. De wedstrijd van zaterdag is aanmerkt als een risicowedstrijd, omdat het in 2003 uit de hand liep met supportersrellen tot gevolg.

FC Rijnvogels speelt thuis, ook tegen een Friese tegenstander. De kooltuinbewoners nemen het op tegen ONS Boso Sneek. De Friezen geven op de eigen site aan dat er rekening moet worden gehouden met Jaap van Duijn. Dan is het toch te hopen voor de ploeg uit Sneek dat de technische staf het huiswerk iets beter heeft gedaan. Van Duijn zit in de lappenmand met een liesblessure en hoopt er tegen Quick Boys (8 oktober) weer bij te zijn. FC Rijnvogels kent nog steeds een probleem achterin. In zeven wedstrijden werden al twintig goals weggegeven. ONS Sneek scoorde pas negen keer in zeven duels en staat op een tiende plaats

Foto: Aad de Winter / Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)