Het belooft een ontzettend interessant en (hopelijk) spectaculair weekend te worden in de bovenste regionen van het amateurvoetbal in onze streek: Twee echte derby in de Tweede Divisie en een niveau lager de kraker der vissersdorpen. 

De eerste felle burenruzie wordt uitgevochten door Rijnsburgse Boys en FC Lisse. In die wedstrijd zijn de ogen toch met name gericht op Martin van Eeuwijk, met zijn verleden bij de ‘Uien’ en zijn tot nog toe wisselende seizoen voor de Lissenaren. Het is een man van uiterste. Dat hij een wedstrijd kan beslissen staat vast. Op welke manier hij dat gaat doen is nog even de vraag.

Zijn spel van afgelopen weekend zal trainer Robbert de Ruiter in elk geval goede hoop geven op een positieve wending. Van Eeuwijk speelde tegen AFC een fenomenale pot als spelverdeler.

In de aanloop naar het duel op De Middelmors tussen de twee promovendi blikten we met VIDB nog even terug op een historisch duel tussen beide ploegen. Lees hier hoe in 2006 Rijnsburgse Boys in een hete titelstrijd het kampioenschap binnenhaalde op Ter Specke.

Bekerpubliek
De volgende bollenderby is die van VVSB  en Katwijk. Hoewel? Moeten we dat eigenlijk wel een derby noemen. Katwijk-aanvoerder Robbert Susan gooide afgelopen week een beetje olie op het vuur door te stellen dat hij geen derbygevoel heeft bij de wedstrijd tegen de Noordwijkerhouters. ,,Misschien klinkt het arrogant wat ik nu ga zeggen, zo is het niet bedoeld: bij mij leeft het niet zo. Zij hebben natuurlijk op die zondag heel lang op derby’s zitten wachten, wij hebben er al heel lang heel wat. Daardoor leeft ook bij onze achterban een wedstrijd tegen bijvoorbeeld Rijnsburg of Lisse gewoon meer.”

Later in dit interview vertelt de Katwijkse routinier ook dat hij het gevoel heeft dat in Noordwijkerhout ‘de beker’ meer leeft, dan een derby zelf. ,,Een soort bekerpubliek”, zegt hij met een knipoog.

Ook VVSB-captain Vladimir Jozic doet in het stuk zijn zegje. Hij vertelt dat bij de spelersgroep de wedstrijd tegen de oranjehemden altijd wel wat extra’s geeft en blikt nog kort terug op de afgelopen, roerige weken, met onder andere het ontslag van trainer Mark Schenning.

Visserskraker
Quick Boys treft met Scheveningen een ploeg die op papier te pakken valt. Al kan de ranglijst ook verraderlijk zijn in deze fase van de competitie. De formatie van John Blok staat dan wel op een teleurstellende zestiende plaats in de Derde Divisie, de Scheveningers staan er om bekend een altijd taaie en felle tegenstander te zijn.

Toch heeft de thuisploeg meer kwaliteit en waarschijnlijk ook meer vertrouwen in de ploeg. Aan zelfverzekerdheid zal het bij spits Yordi Teijsse in elk geval nooit liggen. Afgelopen weekend voorspelde de Katwijkse aanvalsleider voor de uitwedstrijd bij DVS’33 al dat hij er drie ging maken en zo geschiedde: 0-3. Lees hier nog even na hoe dat ging.

Een voorspelling voor deze week heeft de goalgetter nog niet gedaan, maar er staan ongetwijfeld wat goals op de planning. Doelpunten die de ploeg van Jan Zoutman ook wel nodig heeft. Om enigszins in het spoor voor koploper Jong Almere City te blijven mogen de De Katwijkers geen punten verspelen. Net als Ajax in de eredivisie, staat Quick Boys in de derde nu tien punten achter op de lijstaanvoerder. Een eventueel gat van dertien lijkt toch niet meer overbrugbaar. Werk aan de winkel dus.POPULAIRE BERICHTEN