Komend weekend komen de overige klassen, lager dan de Hoofdklasse, ook weer in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een aantal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de twaalfde aflevering Anton Wijsman van Kagia, de gedeeld koploper van de Derde Klasse B. 

Anton, goed je weer te spreken! Trainingskamp achter de rug. Hoe was dat?

,,Goed, ondanks dat we niet in een warme omgeving zaten. We hebben het in Stadskanaal goed doorstaan met zijn allen. Ondanks dat het daar vol met sneeuw lag, hebben we genoeg aan teambuilding kunnen doen. Het was een vol programma, misschien was het allemaal wel iets te strak gepland, maar we kunnen spreken van een geslaagd trainingskamp.”

Vorig jaar zijn jullie wel in het buitenland geweest toch?

,,Ja, alleen werd het dit keer met het retourticket wat te gortig. De jongens zeiden toen: ‘dan gaan we helemaal niet’. Helemaal niet, dacht ik? Omdat we niet naar het buitenland gaan, laten we het schieten? Je kunt ook in Nederland, België en Duitsland kijken. Daar hadden de jongens in eerste instantie niet zo heel erg veel interesse in. Ik ben toen een beetje gaan kijken en daar kwam uiteindelijk best iets leuks uit. Achteraf bekeken was het misschien nog wel beter dan Spanje. Haha.”

Laten we het hebben over de tweede seizoenshelft. Wat is jullie doelstelling en waar zie je je ploeg eindigen?

,,Ik denk dat we er niet omheen kunnen draaien dat we voor de prijzen moeten gaan. Het liefst uiteraard de hoofdprijs, het kampioenschap. Als dat niet lukt, dan moeten we op een andere manier proberen de stap hogerop te gaan maken. Het is geen must om te promoveren, maar de kans die er nu is, is nog nooit zo groot geweest.”

,,Tegen Zandvoort was de instelling gewoon niet goed. Ik denk dat de jongens dachten dat we een dagje naar het strand gingen.”

Maar vorig seizoen draaiden jullie rond deze tijd ook bovenin mee…

,,Dat klopt, maar ten eerste denk ik dat we op dit moment een bredere en betere selectie hebben. Daarnaast is dit wel een zwakkere competitie dan de Derde Klasse A in West II. Het geeft geen garanties voor resultaten uiteraard. Tegen de mindere ploegen moet je ook de punten nog zien te pakken. Maar als je dat kunt doen, dan zullen we er in de toppers ook zeker moeten staan. Uiteindelijk moeten we een gaatje zien te slaan en in ieder geval de nacompetitie halen. Misschien kunnen we dan met de vlag gaan zwaaien.”

Over welke zaken ben je tevreden en wat zijn de verbeterpunten?

,,Ik ben zeker tevreden over onze spelstijl. Dat was ik vorig jaar al. Met de jongens kunnen we dat nu beter gaan uitwerken. Aan het begin van het seizoen zijn er altijd wel wat aanpassingsproblemen tussen de huidige en de nieuwe jongens. We hebben toch wel een half jaar nodig gehad om dat allemaal goed voor elkaar te krijgen. Maar het groepsgevoel is goed.”

,,Waar ik minder over te spreken ben zijn de twee verloren wedstrijden. In die duels hebben we echt niet thuisgegeven. Dat kan niet als je voor de prijzen wilt spelen. Tegen Zandvoort was de instelling gewoon niet goed. Ik denk dat de jongens dachten dat we een dagje naar het strand gingen. Tegen VVC zijn we op onze eigen speelwijze betrapt. Zij hadden ons geanalyseerd. In deze competitie is daar tijd voor, omdat je sowieso al twee vrije weekenden hebt. De competitie bestaat maar uit twaalf ploegen. Ik weet niet of het nu een voordeel of een nadeel is.”

,,Voor zover ik het kan peilen, willen we na dit seizoen wel weer terug naar West II.”

Wat vind je van de competitie? Jullie zitten nu in West I, normaal zaten jullie altijd in West II. Het is een kleine competitie en een hele nieuwe voor jullie. Bevalt het?

,,Het is veel minder aantrekkelijk dan de competitie in West II. Er zit een aantal clubs bij die ook een zondag-tak hebben. Bij veel van die verenigingen leeft het zondagvoetbal veel meer dan het zaterdagvoetbal. Zij nemen dus minder supporters mee en er zijn zelfs clubs die geen bestuurders meesturen naar een wedstrijd. Ik vind dat je je vlaggenschip goed hoort uit te dragen. In West II is dat gewoon wel zo.”

,,De afstanden in deze competitie zijn wel kleiner. Er zitten een hoop verenigingen onder de rook van Hoofddorp. Je bent iets eerder thuis. Dat is een heel klein voordeeltje. Maar voor zover ik het kan peilen, willen we na dit seizoen wel weer terug naar West II.”

Vorig seizoen was ik vaak bij jullie. De Derde Klasse A in West II is ook wel een hele hechte competitie…

,,Dat is zeker zo. Er is een aantal verenigingen die het jammer vinden dat wij er niet meer bijzitten. Tegelijkertijd vinden wij het ook jammer dat wij niet meer in deze competitie zitten. Je bouwt toch een band op en gelukkig is deze altijd positief geweest.”

Hoe is het met het niveau gesteld van deze competitie?

,,Tot en met de zesde plaats is het Derde Klasse-waardig, maar de rest is gewoon minder. Maar nogmaals, daar moet je nog wel van zien te winnen.“

Wie zie jij als de outsiders van de competitie? Er kunnen geen ploegen rechtstreeks degraderen uit jullie competitie?

,,Uno en Hoofddorp moeten oppassen. Dat zijn de twee minste ploegen die ik gezien heb.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen