"banner

Volgend weekend komen de overige klassen, lager dan de Hoofdklasse, ook weer in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de tiende aflevering Arend Jan Kranenburg, van SV Hillegom, de nummer twee uit de Eerste Klasse A.

Arend Jan, na een geweldige eerste seizoenshelft zien jullie jezelf als promovendus terug op de tweede plaats. Wat is de doelstelling voor de rest van het seizoen en waar zie je je ploeg eindigen?

,,We hebben een duidelijke doelstelling gesteld. En dat is dat we het beter willen doen dan voor de winterstop. Dat kan in punten zijn, maar ook in spel. Dat is dus niet heel concreet. De eerste seizoenshelft was gewoon heel goed, maar je moet altijd streven naar verbetering. Een punt meer halen dan we nu hebben gedaan, is al beter. Als we onze speelwijze verbeteren, maar op het einde als vierde eindigen, hebben we het ook goed gedaan. Als we maar iedere week een goede prestatie leveren. En of we dan eerste, tweede of derde worden. Dat maakt dan niet veel uit. Wel komen we dan ver, met misschien wel nacompetitie tot gevolg. Als wij onszelf niets kunnen verwijten, dan staan wij waar we horen te staan. En als dat een tweede plek is, dan hebben we die dik verdiend.”

Het liep eigenlijk gedurende de afgelopen maanden van een leien dakje. Alleen verloor je vlak voor de winterstop van koploper Purmersteijn waardoor het gat tot acht punten is opgelopen. Zijn er dingen waar je echt tevreden over bent , en wat moet er absoluut beter?

,,Ik ben heel erg tevreden over hoe wij presteren als geheel. Dat leidt ertoe dat we eigenlijk nooit verzaken. En dat heeft tot gevolg dat we een aantal duels hebben gewonnen, die we anders niet hadden gewonnen. Daar ben ik van overtuigd. We blijven de hele wedstrijd vechten voor een goed resultaat. Dat heeft in de slotfase ons een aantal keren geholpen. Je moet tegen ons 95 minuten lang gaan. Anders ga je eraf.”

,,We hebben teveel kansen nodig gehad om tot scoren te komen. Daar zijn we wat in tekort geschoten. Maar niemand doet dat expres. In de wedstrijden die we verloren, hadden we de kansjes die we kregen beter moeten benutten. Er zaten ook zat kansen bij in wedstrijden die we wel wonnen, maar waar we het eerder hadden moeten beslissen. Daar gaan we wel mee aan de slag, want dat is trainbaar. En als je beter wilt worden, ben je dat ook verplicht naar je spelers toe.”

De competitie als geheel vind ik..?

,,Dit heb ik al eerder gezegd. Het is een leuke competitie waarin wij zitten. Met diverse ploegen en geen mindere ploegen. Het zit allemaal nog dicht bij elkaar, dat zegt ook wel iets. Je wordt iedere week op een leuke manier getest. Iedere ploeg heeft ook spelers die het verschil kunnen maken. En dat is weer leuk om dat te bestrijden. Niets gaat vanzelf. We hebben ook wel wedstrijden gehad, waarin we minder recht hadden op iets, maar toch wonnen.”

Wie wordt er kampioen?

,,Purmersteijn zou met acht punten voorsprong kampioen moeten worden. Maar ze hebben al vaker moeite gehad met de tweede seizoenshelft. Dus in de pocket is het nog niet. Als we de druk erop kunnen houden en iets kunnen opvoeren, zullen we dat niet laten.”

Wie degraderen er?

,,Ik vrees voor Nieuw Utrecht. Verder kan ik het nog niet zeggen. VSV, dat onderaan staat, daar hebben wij veel moeite mee gehad. De laatste twintig minuten hebben we het tegen die ploeg echt dicht moeten houden. Maar ja een van die ploegen zal het toch wel gaan worden.”

 Wanneer is het seizoen geslaagd?

,,Als wij kunnen terugkijken op een seizoen waarin we er alles aan gedaan hebben. En ieder moment benut hebben om ook te doen. Waar we dan eindigen en wat we er aan over houden, zien we dan wel weer.”

Foto: Dirk van de Reep

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen