We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend komen de clubs in de Tweede en Derde divisie, alsmede de Hoofdklasse, weer voor de competitie in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de derde aflevering Dogan Corneille  van vv Noordwijk, de nummer vijf uit de Hoofdklasse A.

Dogan, allereerst nog de beste wensen voor 2017. Jullie zijn na een stroeve start, beter gaan draaien. Wat is de doelstelling en waar zie je je ploeg eindigen?
,,Dat is nog steeds promotie naar de Derde Divisie. Daar is nog niets aan veranderd. Het gat is nog maar zes punten door de laatste winstpartij tegen FC Breukelen voor de winterstop. Weet je, als je een iets betere tweede seizoenshelft draait dan de eerste, dan pakken we sowieso een periode en kun je misschien ook nog kampioen worden.”

,,Omdat wij dit seizoen maar twee periodes te vergeven hebben, moet het raar lopen willen de nummers twee en drie geen periode of een vervangende periode pakken. De nummer vier is dan bijna automatisch ook wel zeker van nacompetitie. Het ligt dicht bij elkaar. Om nu een plek aan te wijzen waar wij gaan eindigen, vind ik moeilijk. We eindigen in de top drie. Daar mikken we op.”

Het liep in de eerste wedstrijden voor geen meter. Na de 7-1 nederlaag tegen Ajax is het beter gaan lopen. Zijn er dingen waar je wel tevreden over bent , en wat moet er absoluut beter?
,,Absoluut het feit dat wij ons hoofd koel hebben weten te houden in een periode dat het heel slecht ging en dat de druk ook van buitenaf heel groot werd. We zijn na de 7-1 nederlaag bij Ajax weer opgekrabbeld en hebben ons niet gek laten maken. Die kwam heel hard aan en daar hebben we echt de bodem gezien. Maar voor mij was het allemaal super verklaarbaar. We hebben twee enorme tikken gekregen eind vorig seizoen. We moesten al snel weer aan de bak, en dat hadden we nog niet verwerkt. Als amateurvoetballer krijg je zulke dreunen niet vaak voor je kiezen.”

,,Wat we absoluut beter willen doen? Veel minder goals tegen krijgen. Dertig keer scoren is prima, maar als je 26 keer moet vissen, wordt het lastig om wedstrijden te winnen. En vaak waren het fatale goals, die we zelf te makkelijk weggaven. En dat was ook al zo in de voorbereiding. Achterin, maar eigenlijk overal, zijn we nooit echt in vorm gekomen. Ik heb Raymond Manuputty moeten missen, Danny de Jel is alweer weg, Martijn Le Congé was een tijd niet in vorm en ook Mustafa Amezrine heeft een tijd niet kunnen keepen.”

,,En zo kan ik nog wel even doorgaan. Voorin en op het middenveld ben ik Ayoub Boukhari kwijtgeraakt. Ruperto Dorothea is ook geblesseerd geweest net zoals m’n spits Tjeerd Westdijk, die voor de goals moest zorgen. Gelukkig hebben we veel aanvallers die een goal kunnen maken, maar feit is dat we het vertrek van Jaap van Duyn met al z’n goals en assists nog niet helemaal hebben weten op te vangen. Ik heb zelden met m’n vaste basis kunnen spelen. Dan wordt het ook voor ons moeilijk.”

De competitie als geheel vind ik..?
,,Verrassend sterk. Het is gewoon moeilijk. Vooral voetballend zijn er bijna geen zwakke broeders. Wij waren voorafgaand de gedoodverfde favoriet, maar dan speel je dus voornamelijk tegen ploegen die twee bussen parkeren. Dat is hun goed recht. Wij waren niet bij machte om dat kapot te spelen. En veel ploegen hebben optimaal geprofiteerd van onze defensieve zwakte. Een tegenaanval was te vaak dodelijk.”

Wie wordt er kampioen?
,,Ik vind Spijkenisse de beste ploeg. Scoren heel makkelijk en spelen met veel flair. Aanvallend is het prima verzorgd bij hen. Daartegenover staat koploper Achilles Veen. Een ijzersterke defensie, gekoppeld aan veel wilskracht. Zij kunnen perfect een 1-0 over de streep trekken. Dat bleek tegen ons ook. We kwamen er niet doorheen. Dat zegt wel wat. Daar heb ik ook respect voor. Maar schrijf ons niet af. We geven nog niet op en komen nog terug. Als je naar het schema kijkt, hebben we alle topploegen uit gehad. Als we de mindere ploegen nu wel verslaan, kunnen we thuis tegen die toppers onze slag slaan.”

Wie degraderen er?
,,
Voor FC Breukelen wordt het lastig, denk ik. Ik vond hen heel naïef spelen. Ze hebben ook wat pech gehad. Sliedrecht zie ik nog wel iets klimmen. Verder heb je nog DFS en Smitshoek, die het moeilijk krijgen. Maar echt zwakke broeders heb ik niet gezien.”

 Wanneer is het seizoen geslaagd?
,,Als we zijn gepromoveerd. Niets meer en niets minder.”

Wil je nog iets kwijt?
,,Ik heb de afgelopen tijd een beetje met verbazing allerlei dingen gelezen over mijn positie bij Noordwijk. Of de club en ik nog met elkaar door zouden willen? Volgens mij is vorig seizoen vrij groot gecommuniceerd dat ik een doorlopende verbintenis heb. En de intentie is dan ook om met elkaar door te gaan. En of dat nu in de Hoofdklasse is of in de Derde Divisie, dat zien we dan wel. Ik weet ook wel hoe de voetballerij in elkaar steekt, maar er is nu nog geen reden om aan dergelijke zaken te denken.”

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen