Komend weekend komen de clubs in de Tweede en Derde Divisie, alsmede de Hoofdklasse weer voor de competitie in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de vierde aflevering Henk Wisman, trainer van Ter Leede, de nummer drie van de Hoofdklasse A. 

Henk, wat zijn jouw verwachtingen voor de tweede seizoenshelft?

,,Ik kijk er met veel vertrouwen naar uit. De groep is hard op weg om weer compleet te worden. Renee Troost is weer fit en dat is prettig, want hij deed het uitstekend voor zijn blessure. Ook ziet het er naar uit dat Tony Schreurs weer fit gaat worden en Maurits Splinter ook spoedig weer van de partij is. Zo krijgen we meer keuze en dat is natuurlijk een goede zaak.”

Wat is de doelstelling?

,,Mijn doelstelling voor het seizoen was om tijdens de winterstop in het linkerrijtje te staan. Wat dat betreft is het boven verwachting gegaan, want we staan op een gedeelde tweede plaats. Als wij de eerste wedstrijden na de winterstop goede resultaten kunnen boeken, vind ik dat wij mee moeten gaan strijden voor de bovenste plekken. Daarom is het lekker dat veel jongens weer terugkeren bij de selectie.”

,,Het betekent dat we alles in de strijd moeten gooien om voor een periodetitel of een eventueel kampioenschap te gaan. Cruciaal daarin zijn de eerste wedstrijden. Dan kun je zien hoe we uit de winterstop zijn gekomen en hoe we het weer kunnen oppakken qua ritme. We beginnen met Hoek-uit, gelijk een lastige tegenstander. We moeten gewoon zorgen dat we bovenin blijven meedraaien. Dan kan het in de eindfase van de competitie nog heel erg leuk gaan worden. Bij een derde plaats op de ranglijst pak je automatisch de derde periodetitel. Daar moeten we naar streven en misschien zit er wel meer in het vat.”

Waar ben je tevreden over als je naar je elftal kijkt en wat kan er beter?

,,Waar ik niet tevreden over ben zijn de wedstrijden tegen de mindere goden zeg maar. Neem bijvoorbeeld de wedstrijden tegen FC Breukelen-thuis, of die tegen Smitshoek-uit. Daar hebben we te weinig punten uitgehaald. We waren de betere ploeg, maar verzuimden dat te vertalen naar een beter resultaat. We zullen er de tweede seizoenshelft alerter op moeten zijn. Tegen de betere ploegen laten we het vaak wel zien en vertalen we het doorgaans wél naar een goed resultaat.”

Jullie hebben zelf een knappe serie neergezet. 

,,Klopt, die is eigenlijk begonnen in het bekerduel tegen Feyenoord. Vervolgens hebben we maar heel weinig punten laten liggen. Vanaf dat moment zijn we goed gaan spelen. De laatste competitiewedstrijd was tegen Sliedrecht uit. Ik dacht: het valt de verkeerde kant op terwijl wij de gehele wedstrijd de dominerende partij waren geweest. Maar in de eindfase pakten we alsnog de drie punten, nadat vlak ervoor de gelijkmaker was gevallen. Het was mooi om te zien hoe die gasten de winnende goal met elkaar vierden.”

Wat vind je van de competitie als geheel?

,,Vooraf was het moeilijk in te schatten omdat veel clubs onbekend waren. De onderlinge verschillen tussen sommige clubs vind ik groot qua niveauverschil. Sommige teams spelen afbraakvoetbal. Dan moet je proberen daar een passend antwoord op te geven. Wij zijn een voetballende ploeg en gaan er altijd voor om een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Spijkenisse, Noordwijk en Achilles Veen zijn ook aanvallend ingestelde teams. In de middenmoot zitten een paar hele matige ploegen en dat is opvallend.”

Wie wordt er kampioen?

,,Na vijf of zes wedstrijden hadden velen waarschijnlijk de naam van Achilles Veen genoemd. Wij zijn bij hun uit echt weggespeeld. Maar ook zij laten links en rechts punten liggen. Het is afwachten hoe zij en de andere ploegen het op gaan pakken na de winterstop. En hoe wij dat doen, wat ik al aangaf.”

,,Ook Spijkenisse is een van de gegadigden in mijn ogen. Noordwijk heeft ook een hele sterke ploeg, alleen die club heeft vrij wisselvallig gepresteerd de eerste seizoenshelft.”

Wie gaat er degraderen?

,,Breukelen heeft het moeilijk en zal waarschijnlijk gaan degraderen. Smitshoek en Sliedrecht krijgen het ook moeilijk. Vanaf plaats negen is het dringen geblazen, want het staat aardig dicht op elkaar. Onderin wordt het ook een hevige strijd. Dat is wel zeker.”

Het seizoen is geslaagd als…

,,Wij zouden een topseizoen draaien als we een periodetitel pakken. En een superseizoen als we kampioen worden want dat is helemaal ver boven verwachting. Stel dat we in het rechterrijtje zouden belanden, dan is dat een grote teleurstelling.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen