Komend weekend komen de clubs in de Tweede en Derde divisie, alsmede de Hoofdklasse weer voor de competitie in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In aflevering acht neemt Johan Plat, assistent-trainer bij Katwijk de honneurs waar. Katwijk staat in de Tweede Divisie op een tweede plaats.

Hoi Johan, jullie zijn net terug uit Spanje. Hoe was het trainingskamp en dan vooral de wedstrijd tegen Feyenoord?
,,Het trainingskamp was prima. Er hing een goede sfeer en het mooie weer hielp natuurlijk ook mee. We hebben lekker getraind ook. En ja, die wedstrijd tegen Feyenoord [4-1 nederlaag, 2-1 bij rust, red] was absoluut een fantastische ervaring voor de jongens.”

,,Feyenoord speelde met een B-team, maar als je kijkt wie er meededen… Tapia, Gustafson, Kramer en zelfs Nelom. Er stond gewoon heel veel eredivisie-ervaring bij hen in het veld. De jongens hebben zich goed geweerd, maar je zag dat ieder klein foutje meteen werd afgestraft.”

Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft en waar zie je je ploeg eindigen?
,,We hebben niet echt een vaste doelstelling, anders dan dat we in het linker rijtje willen eindigen. We kijken per wedstrijd en willen elke wedstrijd winnen. En ja er komt meteen een topper aan tegen Jong AZ. Je merkt op de club en in de spelersgroep wel dat dat duel heel erg leeft. We hopen natuurlijk op heel veel toeschouwers!”

Waar ben je tevreden over en waar niet?
,,We zijn tevreden over het aantal goals dat we tegen krijgen. Dat zijn er namelijk niet heel veel, al kan het natuurlijk altijd beter. Minder tevreden zijn we over het feit dat we genoeg kansen krijgen, maar te weinig scoren.”

,,Het benutten van de mogelijkheden moet echt beter. Maar ik heb goede hoop dat dat beter zal gaan de tweede seizoenshelft. Dat baseer ik onder andere op het feit dat het een paar weken voor de winterstop al zichtbaar beter ging. Zaak dus om die lijn door te trekken.”

De competitie als geheel vind ik…
,,Persoonlijk vind ik de Tweede Divisie heel geslaagd. Het is een sterke competitie en er is onderling minder krachtsverschil dan in de Topklasse. Ik verwacht ook dat de komende seizoenen de competitie nog sterker gaat worden.”

,,Er gaat sowieso ieder seizoen een team uit de Jupiler League degraderen en wat er vanuit de Derde Divisie bij gaat komen is kwalitatief ook heel goed. Als ik iets mag noemen wat minder positief is, dan is het wel de entourage bij de belofteteams. Die is gewoon een stuk minder dan wanneer je bijvoorbeeld bij IJsselmeervogels speelt.”

Wie wordt er kampioen?
,,Nou ik geef Jong AZ de beste kansen. Ze hebben een goede en brede selectie en ook niet onbelangrijk: ze willen heel graag. Zij hebben gewoon de meeste middelen en ja ze kunnen zomaar een paar gasten uit het eerste opstellen als ze dat willen. Dat zou zelfs zaterdag al kunnen. Maar hoe je het ook wendt of keert, ze staan er gewoon het beste voor.”

En de degradanten?
,,Tja, degraderen gun je niemand. Veel clubs die nu onderin staan, gaan denk ik nog wel een hoop punten pakken. De verschillen zijn namelijk helemaal niet zo groot, dus er is nog van alles mogelijk. En een aantal clubs zal zich deze maand nog gaan versterken.”

Het seizoen is geslaagd als…..
,,We willen ons blijven verbeteren zowel individueel als als team. En zoals ik al eerder gezegd heb, willen we in het linker rijtje eindigen. We staan er wat dat betreft goed voor met een tweede plaats.”

Foto’s: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen