Komend weekend komen de clubs in de Tweede en Derde divisie, alsmede de Hoofdklasse weer voor de competitie in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In aflevering negen is SJC-trainer Kees Zethof aan de beurt. SJC staat achtste in de Hoofdklasse op slechts vier punten van koploper ADO ’20.

Hallo Kees. Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft en waar zie je je ploeg eindigen?
,,We hebben bij SJC geen uitgesproken doelstelling. Wij zijn tevreden met de resultaten die we tot dusver hebben geboekt in deze Hoofdklasse. De spelers moeten de ambitie uitdragen die hebben we nodig om te kunnen blijven presteren.”

,,Uiteraard willen we wel verder reiken dan slechts tevreden zijn met lijfsbehoud voor de debuterende ploeg die we zijn. Voor mij is half maart een ijkpunt, dan kunnen we zien wat er na de winterstop is gebeurd en wat we in de het verdere verloop van de competitie nog kunnen bereiken.”

Waar ben je tevreden over en waar niet?
,,Laat ik voorop stellen dat we vorig jaar met een bepaalde filosofie succes hebben geboekt. Het blijkt dit seizoen dat we met diezelfde filosofie ook in deze hogere klasse ver kunnen komen. Er vereisen geen aanpassingen, we moeten doorgaan op diezelfde voet.”

,,Ik moet er bij zeggen dat ik verrast met de resultaten die we dit seizoen hebben geboekt. Als ik kijk naar verbeterpunten, kan ik de spelhervattingen er wel uithalen. In het vorige seizoen scoorden we heel veel doelpunten hieruit en dit seizoen is dat beduidend minder. Dat kan beter. Tactisch moeten we ook nog verdere stappen maken. We hebben te maken met tactisch betere tegenstanders, hier kunnen we ons nog beter op instellen.”

De competitie als geheel vind ik…
,,Het zegt veel dat een ploeg als De Meern dit seizoen in moeilijkheden verkeert. Zij hebben, in tegenstelling, tot eerdere jaren, minder budget. Uit de resultaten tot dusver, blijkt dat zij in de moeilijkheden komen in deze hoofdklasse.”

,,Om op dit niveau te handhaven, moeten veel club er financieel iets tegenover stellen. Daar doen wij niet aan mee. Dat zegt heel veel over het niveau van deze klasse. Als we kijken naar het spel, moet ik rekening houden met het feit dat wij veel druk willen zetten. Hierdoor zie ik wellicht niet het spel dat andere teams normaliter op de mat leggen.”

Wie wordt er kampioen?
,,Ik zou het niet durven zeggen. We hebben dit seizoen geopend met een wedstrijd tegen Hollandia en die hebben op mij de beste indruk gemaakt. Voetballend heeft die ploeg veel mogelijkheden. Tegen Woezik gaven wij zelf niet thuis, hierdoor leek het dat zij over een hele goede ploeg beschikken. Zelf vond ik die wedstrijd vertekenen.”

En de degradanten?
,,Het mag duidelijk zijn dat Dieze West in moeilijkheden verkeert. De stand op de ranglijst liegt niet. Uit mijn ervaring als trainer blijkt vaak dat ploegen in nood na de winterstop beter gaan presteren. Alle teams die op dit moment onderaan de ranglijst geparkeerd staan, zullen ook in onze competitie nog punten gaan pakken. Ook hier wacht ik af op half maart, dan zullen we veel meer weten.”

Het seizoen is geslaagd als…..
,,Als wij als SJC vorm hebben kunnen geven aan de ambities van de jongens. Wij hebben naar elkaar toe uitgesproken dat we het seizoen het liefste niet bloedeloos willen eindigen, zonder ergens voor mee te doen. Een doelstelling komt uit de mond, de ambitie van de jongens zit achter de ribben. We willen graag de collectieve ambitie waarmaken.”

Tekst: Stefan Baars

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom