Komend weekend komen de overige klassen, lager dan de Hoofdklasse, ook weer in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de elfde aflevering Marcel IJzendoorn van Foreholte, de nummer drie uit de Tweede Klasse C.

Marcel, wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft en waar zie je je ploeg eindigen?
,,We zijn in de afgelopen week een aantal dagen op trainingskamp geweest in Spanje en daar heb ik tien minuten -gesprekken gehouden met mijn spelers. De doelstelling vanuit de groep is om te gaan voor de derde plaats. Dit zien wij graag als nieuw doel en daarmee stellen we doelstelling van een plek in de top-vijf bij. Als we goed starten na de winterstop, kunnen we zelfs als outsider nog mee gaan doen om de titel. Persoonlijk zie ik in ieder geval mogelijkheden om in de top-drie te eindigen.”

Waar ben je tevreden over en waar niet?
,,Over het aantal gemaakte doelpunten ben ik uiterst tevreden. Daarnaast zijn we in de loop van het seizoen iets beter gaan voetballen. We vinden de volgende linie in ons aanvalsspel beter en moeten minder vaak terugvallen op het spelen van de lange bal. We spelen met meer structuur naar de voorhoede. En uit de voorste drie moet ik een compliment maken aan Sam Lemmers, het is knap dat hij al negen goals heeft gemaakt.”

,,Als ik kijk naar de verbeterpunten, dan vind ik dat we minder wisselvallig moeten zijn. De uitwedstrijd bij Groeneweg was hiervan het beste voorbeeld. We hadden bij rust 0-3 voor moeten staan. Het bleef bij 0-1 en in de tweede helft zakken we terug in niveau en verliezen we uiteindelijk met 2-1.”

De competitie als geheel vind ik…
,,Ik vind de eerste zes ploegen verzorgd voetbal spelen. Ten opzichte van onze eerdere indeling, die was meer in Den Haag, spelen de teams iets gemoedelijker. Maar in het niveau van het voetbal zie ik tussen deze twee competities weinig verschil. Veel mensen hadden mij voorspeld dat het niveau in deze klasse lager zou liggen, hier zie ik weinig van terug.”

Wie wordt er kampioen?
,,TOGB heeft naar mijn mening de beste ploeg. Ze moeten echter nog wel een flinke inhaalrace gaan inzetten voor het kampioenschap. Maar ik geef deze ploeg de beste kans voor het behalen van de titel.”

En de degradanten?
,,DONK is wat mij betreft de ploeg die zal gaan degraderen. Buiten DONK zal het gaan tussen een drietal andere ploegen. Ik vind het op dit moment nog lastig om te zeggen wie dat gaan zijn.”

Het seizoen is geslaagd als…..
,,Foreholte in de top drie van de competitie is geëindigd. We zouden ook nog een vervangende periode in de wacht kunnen slepen.”

Tekst: Stefan Baars

Foto: Jeanette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer