Komend weekend komen de clubs in de Tweede en Derde divisie, alsmede de Hoofdklasse weer voor de competitie in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de zesde aflevering Pieter Mulders van Rijnsburgse Boys, de nummer vijf van de Derde Divisie.

Hoi Pieter, jullie zijn vorige week op trainingskamp geweest in Spanje. Hoe was dat?

,,Klopt, in Torremolinos. Het was een geslaagd trainingskamp.”

Onder andere een oefenwedstrijd gespeeld tegen Noordwijk, met een overtuigende 5-1 overwinning…

,,Ik moet zeggen dat we het eerste half uur wel moeite met ze hadden. Wij hadden volgens mij nog niet door dat het een derby was. Maar toen we eenmaal in de wedstrijd kwamen, stond het op zich wel goed.”

Je sloot met Rijnsburgse Boys 2016 af met drie overwinningen op rij. Dat moet een lekker gevoel geven. Wat zijn jouw verwachtingen voor de tweede seizoenshelft?

,,Zo’n reeks hadden we nog niet eerder voor elkaar gekregen. Als je drie keer achter elkaar wint, dan komt die winterstop eigenlijk niet als geroepen. Maar een aantal jongens was er wel echt even aan toe. Even niet met voetbal bezig zijn. Het hoort erbij. Mentaal is het een zwaar jaar geweest.”

Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft?

,,Meer punten dan in de eerste seizoenshelft pakken en minder goals tegen krijgen. Ik verwacht er ook wel meer van. We hebben aan elkaar kunnen wennen en in de loop van het seizoen ging het steeds beter. Dus ik kan niet wachten op de wedstrijd tegen Huizen.”

Je bent met een vrijwel compleet nieuwe groep begonnen bij Rijnsburg en staat halverwege op de vijfde plaats. Dat is niet verkeerd toch?

,,Ik ben niet geheel tevreden. Ik had eerlijk gezegd wel zes tot negen punten meer verwacht. Daarnaast had ik ook wel een goaltje of tien minder tegen willen hebben. We hebben er 32 tegen, dat vind ik veel. Dus we weten wat ons te doen staat. In verdedigend opzicht valt echt nog wel wat winst te behalen.”

,,Maar met Jeroen heb je wel meteen een brok ervaring in het elftal. Dat is voor een trainer altijd fijn.”

Daarentegen hebben jullie wel veel goals gemaakt, 42 om precies te zijn…

,,Dat had ik ook weer niet verwacht. We hebben er gemiddeld drie per wedstrijd gemaakt. Dat is prima.”

Is Jeroen Hessing dan wellicht een goede speler om erbij te hebben om de tegendoelpunten te verminderen?

,,Hij heeft een half uur gespeeld tegen Noordwijk. Dus het is misschien te veel van het goede om dat zo te stellen. We hebben het de laatste drie wedstrijden goed gedaan. Het gaat steeds beter. Maar met Jeroen heb je wel meteen een brok ervaring in het elftal. Dat is voor een trainer altijd fijn.”

Wat is de doelstelling?

,,Ik vind dat we voor een prijs moeten gaan voetballen. Dan praat je over bijvoorbeeld een periode. Daarnaast moeten we gewoon minder tegendoelpunten gaan krijgen in de tweede seizoenshelft.”

Waar ben je tevreden over en wat kan er beter? 

,,We hebben een gretige groep die hard wil trainen en succes wil halen. Daar ben ik tevreden over. Al hadden wij in het begin nog weleens de neiging om téveel te willen. Dan loop je weleens tegen de lamp.”

Wat vind je van de competitie?

,,De eerste zeven, acht teams van de ranglijst vind ik goede ploegen. Ik wist niet heel veel van het zaterdagvoetbal en had het zelf nog niet meegemaakt. Maar het is veel steviger in vergelijking met het zondagvoetbal. Maar je moet in de Tweede- en Derde Divisie niet snel op achterstand komen, want dan krijg je het lastig.”

,,De komende vier wedstrijden zijn echt cruciaal voor ons. Daarna kunnen we de balans opmaken.”

Wie wordt er kampioen?

,,Er zijn meerdere kanshebbers. FC Lisse heeft veel punten en het de eerste seizoenshelft goed gedaan. Daar staat het wel stabiel. Scheveningen en Quick Boys komen er ook aan. Die laatste club voetbalt ook met een gigantisch zelfvertrouwen. Er zijn wel wat kapers op de kust. Het kan nog alle kanten op. Als je naar de Tweede Divisie kijkt, dan steekt er met Jong AZ wel een ploeg bovenuit. Maar dat heeft te maken met spelers uit het betaalde voetbal.”

Behoort Rijnsburg ook tot de kanshebbers?

,,We staan tien punten achter op FC Lisse. Als wij winnen van een concurrent en een andere ploeg laat bovenin steken vallen, dan is het gat alweer kleiner. Ik ga het zo zeggen: we zijn nog niet kansloos. Als ik zeg dat we kampioen worden, lacht iedereen mij uit. Maar het is een feit dat het nog niet gespeeld is. De komende vier wedstrijden zijn echt cruciaal voor ons. Daarna kunnen we de balans opmaken.”

Wie zie jij als degradatiekandidaat?

,,Ik vind dat heel moeilijk in te schatten. Iedereen kan van iedereen winnen. Ik denk niet dat FC Rijnvogels degradeert. Daar hebben ze een te goed elftal voor. Ik kan niet zeggen wie er wel gaat degraderen. Het gaat heel spannend worden.”

Het seizoen is geslaagd als?

,,Als we een prijs pakken. Ik kan wel zeggen dat we in het linkerrijtje willen eindigen, maar daar kan ik niks mee. Als je in de Tweede Divisie speelt en je eindigt dan in het linkerrijtje, dan is dat wel een prijs. Maar we spelen een klasse lager en dan vind ik het met zo’n selectie als die van ons te makkelijk om te zeggen dat we daar willen eindigen. De eerste seizoenshelft was niet onaardig, maar ook niet top.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen