We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Komend weekend komen de clubs in de Tweede – en Derde divisie alsmede de Hoofdklasse weer voor de competitie in actie. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een zestal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In de eerste aflevering Robbert de Ruiter van FC Lisse, de trotse koploper in de Derde Divisie.

Hallo Robbert, allereerst een voorspoedig en sportief 2017 toegewenst. Om meteen met de deur in huis te vallen: wat is de doelstelling voor jullie in de tweede seizoenshelft en waar zie je je ploeg eindigen?
,,Uiteraard voor jullie en de lezers eveneens de beste wensen. Een gezond 2017 toegewenst. Dat is toch het allerbelangrijkste. Op deze vraag is slechts één antwoord mogelijk. Als koploper moeten we zolang mogelijk mee blijven doen voor een prijs in de vorm van een kampioenschap of promotie. Liefst natuurlijk dat eerste.”

,,We hebben als enige ploeg al een prijs in de vorm van een periodetitel op zak. Dat is mooi, maar dan heb je in feite nog niets. Voor de rest moeten we in dit stadium niet te ver vooruitkijken. Gewoon doorgaan waar we mee bezig zijn.”

Over welke zaken ben je tevreden en zijn er ook verbeterpunten?
,,Sowieso over het aantal punten dat we hebben. Dat mag duidelijk zijn. We zijn koploper met een ploeg die als collectief functioneert en waarin we moeiteloos drie nieuwe spelers hebben ingepast. Brian van de Werff, Martin van Eeuwijk en Steven Olsthoorn hebben zich intussen bewezen. Tel daarbij op dat we over een goede bank beschikken en dan is het ook logisch dat we dit seizoen stappen hebben gemaakt.”

,,Daar staat tegenover dat we nog beter kunnen worden in de onderlinge acceptatie. Bovendien zit er nog rek in de fitheid van de spelers. Zowel fysiek als mentaal. Dat is echter een proces waarbij ik van mening ben dat dit eigenlijk altijd geldt. Tenzij spelers al aan hun plafond zitten.”

Hoe vind je de competitie waarin FC Lisse dit seizoen speelt?
,,Als ik specifiek naar het spelletje kijk vind ik de beloftenelftallen een aanwinst. Ze willen altijd voetballen. Stuk voor stuk allemaal jonge en uitstekende spelers. Die ploegen graven zich ook niet in. Dat er ook bezwaren aan die teams kleven besef ik best, maar ik beoordeel het alleen voetbaltechnisch. De top-zes van de voormalige Topklasse zijn we door het instellen van de Tweede Divisie kwijt geraakt, maar ik denk dat deze competitie minimaal zo sterk is als die van vorig seizoen.”

 

Jullie zijn nu koploper, maar welke club zie jij aan het eind van de rit met de schaal staan?
,,De ranglijst vormt zich langzaam maar zeker. Dan is het naast ons niet zo moeilijk om ook IJsselmeervogels, ASWH en Scheveningen te noemen. Er is echter nog een halve competitie te gaan en daarom sluit ik clubs als Rijnsburgse Boys en Quick Boys ook niet uit, hoewel ze van ver moeten komen.”

,,Daarnaast vind ik dat DVS’33 over een uitstekende ploeg beschikt. Die staan echter ver weg, maar zij gaan het de toppers nog wel heel lastig maken. Daar ben ik van overtuigd.”

Als lijstaanvoerder kijk je waarschijnlijk niet richting de kelder. Zie jij momenteel clubs die gaan afdalen?
,,Met die vraag hou ik me, gezien onze positie op de ranglijst, niet zo bezig. De onderlinge verschillen in de staart zijn zo gering dat je daar met geen mogelijkheid iets zinnigs over kan zeggen. Je kunt zomaar acht ploegen opnoemen die hiervoor in aanmerking komen en met twee rechtstreekse degradanten en twee ploegen die play-offs gaan spelen zal het, zoals zo vaak, op de laatste wedstrijddag aankomen.”

We zijn er bijna. Kun je tot slot de volgende zin voor de lezers aanvullen. Ons seizoen is geslaagd als……..
,,We tot de laatste snik meedoen om promotie en vervolgens met een positief resultaat afsluiten. Natuurlijk het liefst met de titel, maar als het niet anders is dan maar via promotie. Vooraf waren we tevreden met een plek in het linkerrijtje. Dat is nu al flink bijgesteld.”

,,De groep is fit en met Rowdy van der Putten hebben we er een extra aanvaller bij. Dat is echter alleen een extra luxe. Laten we er vooral voor zorgen dat we de draad weer gewoon oppakken. Dat is nu het allerbelangrijkste.”

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen