Voorbeschouwing VV Katwijk - SV Spakenburg

Katwijk wist zaterdag de ongeslagen status te behouden dankzij een overwinning in Werkendam. De komende twee weken staan in het teken van de klassiekers, beginnend vanmiddag thuis tegen SV Spakenburg. Kan Katwijk de goede reeks voortzetten?

SV Spakenburg heeft natuurlijk geen introductie nodig en is al jaren een grote speler in de top van het amateurvoetbal. Dit seizoen zijn de Spakenburgers onder leiding van trainer Chris de Graaf wisselvallig begonnen aan de competitie. De start leek veelbelovend met twee overwinningen op rij, waaronder tegen Rijnsburgse Boys, maar de laatste twee wedstrijden werden verloren. Afgelopen zaterdag ging men op eigen veld met 0-2 onderuit tegen AFC. Met zes punten uit vier wedstrijden staat Spakenburg momenteel op een negende plaats op de ranglijst. Maar het getoonde spel van de eerste twee wedstrijden zal de (Spaken)burger mogelijk moed geven.

De afgelopen seizoenen is het zowel binnen als buiten de lijnen onrustig geweest in het blauwe gedeelte van de Westmaat. In de laatste twee seizoenen eindigde de club in de middenmoot op een elfde en negende plaats. Resultaten die niet stroken met de ambities en verwachtingen van de blauw-witten. Dit seizoen wordt Spakenburg gezien als een titelkandidaat. En dat is niet zo heel gek, gezien de kwaliteit van de huidige selectie. Ze hebben zich ten opzichte van het vorig seizoen aanzienlijk versterkt. De scouts hadden hun vizier gericht op Katwijk, want zowel El Azzouti alsook Suleiman hebben de overstap gemaakt naar de Westmaat. Spelers die van grote waarde zijn geweest voor Katwijk. Voor hen dus een weerzien met oude ploeggenoten en supporters op De Krom.

Wedstrijden tegen Spakenburg gaan vaak gepaard met veel strijd en spanning. Sinds de invoering van de topklasse zijn de wedstrijden veelal met minimaal verschil beslist. Wat vooral opvalt is dat van de negen ontmoetingen op De Krom, gerekend vanaf het seizoen 2010/2011, Katwijk vier keer wist te winnen, maar er ook vier keer gelijk werd gespeeld. Als we echter het totaal bekijken met thuis en uitwedstrijden, zien we dat Spakenburg met acht overwinningen tegenover zeven van Katwijk in het voordeel is. Tijd dus om de balans weer in evenwicht te brengen. De ontmoeting op De Krom van afgelopen seizoen zal nog wel in ieders geheugen gegrift staan. Op de laatste speeldag werd Katwijk uitgerekend tegen Spakenburg door een 2-1 overwinning kampioen.

De aftrap is om 15.30 uur. Komt dus allen!


POPULAIRE BERICHTEN