De meeste ploegen in de Bollenstreek zijn dit weekend vrij, maar voor FC Lisse, Valken’68 en SJC en Kagia wachten belangrijke competitieduels. Ook voor Noordwijk staat er veel op het spel, maar dan in de districtsbeker.

FC Lisse neemt het zaterdag op tegen zijn angstgegner. GVVV won de afgelopen twee duels met de Lissenaren met liefst 4-0. De laatste zege van de equipe van scheidend oefenmeester Misha Salden in Veenendaal dateert van 1997. Lisse treft zaterdag wel een GVVV dat matig uit de winterstop is gekomen. De eerste vijf wedstrijden leverden slechts twee punten op. De Veenendalers missen Joey Snijders. De linkeraanvaller raakte vorige maand zwaargewond bij een auto-ongeluk en ligt nog altijd in coma. Lisse boekte vorige week een broodnodige zege bij Sparta Nijkerk en verschafte zichzelf wat lucht in de strijd tegen degradatie. ,,Als Lisse-zijnde horen we in de middenmoot thuis”, beweerde Tom Broekhuizen na het duel in Nijkerk.

,,Valken’68 hoeft niet meer naar onderen te kijken, maar juist omhoog. Je weet nooit hoe het nog gaat lopen.” Het waren de hoopvolle woorden van trainer Andries Wendt na de remise van vorige week tegen laagvlieger GHC. De Valkenburgers, debutant in de Eerste Klasse B, hebben inderdaad weinig te vrezen van de onderste vier op de ranglijst. Het verschil met nummer elf DSO bedraagt liefst elf punten. Valken’68 moet zaterdag winnen van HVC’10 om volop mee te blijven doen om de winst van de derde en laatste periodetitel.

Goede vorm

SJC, dat uitkomt in de zondagse Eerste Klasse A, gaat op bezoek bij Purmersteijn. De Noordwijkers wonnen vijf van hun laatste zes duels en zijn opgerukt naar de zesde plaats. Toch twijfelt Dandy Steenvoorden of zijn ploeg iets in de nacompetitie te zoeken heeft. ,,Ik vind dat je er altijd voor moet gaan, dat sowieso, maar ik plaats er een kritische noot bij.” Purmersteijn staat een plekje hoger. De thuiswedstrijd werd door SJC met 1-4 verloren.

Derdeklasser Kagia liet vorige week tegen UVS zien niet veel onder te doen voor de topploegen in de Derde Klasse A. Pas in de slotfase nam de nummer drie op de ranglijst afstand van de Lisserbroekers (1-0). Kagia bezet zelf de zevende plaats. Coach Anton Wijsman constateerde na de wedstrijd in Leiden dat zijn ploeg in een wisselvallige spiraal hangt en hoopt dat Kagia zich zo spoedig mogelijk veilig weet te spelen. Dan zijn zaterdag punten tegen Floreant, de nummer vier in 3A, zeer welkom.

Bekerverplichtingen

Noordwijk speelt zaterdag de kwartfinale van de districtsbeker tegen DHC. Bij winst bereiken de Noordwijkers niet alleen de laatste vier, maar mag de equipe van trainer Dogan Corneille volgend seizoen ook deelnemen aan de ‘grote’ KNVB-beker. DHC staat momenteel achtste in de zondagse Hoofdklasse A. Noordwijk diende vorige week koploper Katwijk zijn eerste nederlaag van het seizoen toe.

Zondagderdeklassers Van Nispen en SV Hillegom spelen bij HBC de halve finale van de Haarlems Dagblad Cup. Vooral Van Nispen heeft met topklasser EDO, competitiegenoot van VVSB, een loodzware dobber. SV Hillegom treft vierdeklasser SVIJ.

De wedstrijd VVSB -EVV komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Tekst: Jeroen Bijma

Foto: Hubert Habers/FC Lisse

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)