Een beperkt programma dit weekeinde. Slechts zes clubs komen in een officieel duel in actie. Alleen in de Topklasse wordt een volledig programma afgewerkt. Katwijk, Foreholte en Ter Leede spelen voor de Districtsbeker.

Omdat Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg in een aparte voorbeschouwing aan bod is gekomen, beginnen we met Genemuiden – FC Lissse. Een wedstrijd van grote importantie voor beide ploegen. Genemuiden staat laatste en Lisse veertiende. Een heus degradatieduel dus. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten.

Lisse verloor zaterdag onfortuinlijk en onterecht van Sparta Nijkerk (1-2). Het grote probleem was het afronden van de kansen. Genemuiden is niet in goeden doen en pakte uit de laatste zes duels slechts een schamel puntje.

In de zondagse Topklasse gaat VVSB op bezoek bij Leonidas. De grote vraag is of het goede spel van zondag tegen UNA (5-1) een vervolg krijgt. Coach Wilfred van Leeuwen sprak van het beste VVSB van dit seizoen. Wil VVSB echt een rol van betekenis gaan spelen, dan zullen de komende wedstrijd tegen Leonidas (elfde), Kon. HFC (negende) en ADO ’20 (twaalfde) gewonnen moeten worden.

In de Topklasse kwamen beide ploegen elkaar twee keer tegen. De onderlinge stand is 1-1. Beide ploegen wonnen vorig seizoen met overtuigende cijfers hun thuiswedstrijd.

Gemeenteclash

In de Districtsbeker slechts twee duels. De spraakmakendste is ForeholteTer Leede, een gemeenteclash. Dat Foreholte nog van de partij is, mag met recht een knappe prestaties worden genoemd. De poulefase werd overleefd en vervolgens eersteklasser Woerden na strafschoppen verslagen. Ter Leede speelt twee niveaus hoger en is dus aan zijn stand verplicht te winnen.

Koploper van de Hoofdklasse B, Katwijk, gaat op bezoek bij Forum Sport. De Voorburgers staan elfde in 1B, de klasse waar ook Valken ’68 in speelt. Bij Forum Sport werd FC Rijnvogels vorig jaar kampioen.

De wedstrijden Noordwijk – Capelle, FC Lisse – Heinenoord en FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys worden later gespeeld. Quick Boys werd vrijgeloot.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude