Een beperkt programma dit weekeinde. Slechts zes clubs komen in een officieel duel in actie. Alleen in de Topklasse wordt een volledig programma afgewerkt. Katwijk, Foreholte en Ter Leede spelen voor de Districtsbeker.

Omdat Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg in een aparte voorbeschouwing aan bod is gekomen, beginnen we met Genemuiden – FC Lissse. Een wedstrijd van grote importantie voor beide ploegen. Genemuiden staat laatste en Lisse veertiende. Een heus degradatieduel dus. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten.

Lisse verloor zaterdag onfortuinlijk en onterecht van Sparta Nijkerk (1-2). Het grote probleem was het afronden van de kansen. Genemuiden is niet in goeden doen en pakte uit de laatste zes duels slechts een schamel puntje.

In de zondagse Topklasse gaat VVSB op bezoek bij Leonidas. De grote vraag is of het goede spel van zondag tegen UNA (5-1) een vervolg krijgt. Coach Wilfred van Leeuwen sprak van het beste VVSB van dit seizoen. Wil VVSB echt een rol van betekenis gaan spelen, dan zullen de komende wedstrijd tegen Leonidas (elfde), Kon. HFC (negende) en ADO ’20 (twaalfde) gewonnen moeten worden.

In de Topklasse kwamen beide ploegen elkaar twee keer tegen. De onderlinge stand is 1-1. Beide ploegen wonnen vorig seizoen met overtuigende cijfers hun thuiswedstrijd.

Gemeenteclash

In de Districtsbeker slechts twee duels. De spraakmakendste is ForeholteTer Leede, een gemeenteclash. Dat Foreholte nog van de partij is, mag met recht een knappe prestaties worden genoemd. De poulefase werd overleefd en vervolgens eersteklasser Woerden na strafschoppen verslagen. Ter Leede speelt twee niveaus hoger en is dus aan zijn stand verplicht te winnen.

Koploper van de Hoofdklasse B, Katwijk, gaat op bezoek bij Forum Sport. De Voorburgers staan elfde in 1B, de klasse waar ook Valken ’68 in speelt. Bij Forum Sport werd FC Rijnvogels vorig jaar kampioen.

De wedstrijden Noordwijk – Capelle, FC Lisse – Heinenoord en FC Rijnvogels – Rijnsburgse Boys worden later gespeeld. Quick Boys werd vrijgeloot.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)