De voorbereiding is de periode van het optimisme. Termen als degradatiezorgen en afbraakvoetbal worden nog niet gebezigd. Alle clubs zetten hoog in. Zaterdag begint ook voor de clubs onder de Topklasse de competitie. Het wordt interessant om te zien hoe de eerste verhoudingen zich zullen uitkristalliseren.

Omdat we over FC Lisse – Rijnsburgse Boys een aparte voorbeschouwing schreven, beginnen we met de Hoofdklasse B. Over die competitie is al veel gezegd en geschreven. Met liefst vijf regioploegen en tien derby’s wordt het smullen geblazen. Katwijk en Quick Boys zijn na vier jaar weer herenigd en dat levert natuurlijk de nodige onderlinge rivaliteit op. Bovendien heeft FC Rijnvogels zich bij de dorpsgenoten gevoegd. Ter Leede en Noordwijk completeren de Bollenstreekploegen in de Hoofdklasse B.

Katwijk, Quick Boys en ASWH gelden op voorhand als de grote favorieten. Met name bij vv Katwijk zijn na een indrukwekkende bekercampagne en een blik op het aanwezige spelersmateriaal de verwachtingen hooggespannen. Maar Quick Boys, dat vier jaar in de schaduw van de rivaal stond, zal er alles aan doen om vv Katwijk af te troeven. Ook de bespelers van Nieuw Zuid lijken er sterker op geworden.

Katwijk begint met een thuiswedstrijd tegen Spijkenisse. Quick Boys gaat op bezoek bij Ter Leede, net als Noordwijk een outsider voor de titel. Ter Leede raakte een handvol basisspelers kwijt, waaronder Yordi Teijsse en Ronnie Verplancke aan Quick Boys. De Sassenheimers vingen dat op met jongens van een lager niveau. Niettemin worden van spelers als Jochie Sebrechts en Tony Schreurs mooie dingen verwacht.

VV Noordwijk haalde een bataljon aan nieuwe, talentvolle spelers. De eerste tekenen van het ‘nieuwe’ Noordwijk waren hoopgevend. De nieuwe coach Oscar Alkemade bleef met zijn team zeven duels ongeslagen. Daarna volgden twee nederlagen, waaronder tegen JOS/Watergraafsmeer, waardoor een ontmoeting met Ajax werd misgelopen. Woensdag won Noordwijk met 3-1 bij AFC ’34 en werd zo vertrouwen getankt voor de competitiestart, zaterdag thuis tegen RVVH.

Kooltuin

Op sportpark de Kooltuin kijken ze al maanden uit naar de competitiestart. Eindelijk heeft FC Rijnvogels de felbegeerde stap naar de Hoofdklasse gemaakt. Na het kampioenschap riep trainer Hein van Heek enthousiast dat zijn ploeg een niveau hoger in staat geacht moet worden bij de eerste zes te spelen. Nadat de indeling bekend werd, kwam Van Heek daar enigszins op terug. Rijnvogels heeft een prima elftal, maar heeft niet de luxe van een overvolle reservebank. De Kooltuinbewoners trappen af tegen Smitshoek.

Na negen jaar afwezigheid keert Valken ’68 terug in de Eerste Klasse. De Valkenburgers vangen het nieuwe seizoen aan met een thuiswedstrijd tegen ARC. Valken ’68, dat eveneens veel nieuwkomers mocht verwelkomen, kende een wisselvallige voorbereiding. Het treffen met ARC is een goede graadmeter. De Alphenaren willen maar wat graag de stap naar de Hoofdklasse zetten.

Kagia kende een prima voorbereiding en ging ook overtuigend verder in de Districtsbeker. Vorig seizoen hadden de Lisserbroekers de titel voor het grijpen, maar in de slotwedstrijd werd tegen een negental van concurrent SEV een 2-1 voorsprong uit handen gegeven. Ook in de kampioenscompetitie en de nacompetitie greep Kagia vervolgens mis. Zaterdag wordt de competitie aangevangen met een uitwedstrijd bij SEV. Bij Kagia heeft Anton Wijsman de vertrokken Jerry Ubink opgevolgd.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)