Oktober heeft zich aangediend en dat betekent dat de competities in volle gang zijn. Vooralsnog met wisselend succes. Vooral in de Topklasse kan en moet het beter.

Rijnsburgse Boys kreeg vorige week een pak slaag van Kozakken Boys (1-5), al viel de grootte van de uitslag te verklaren. De Rijnsburgers kwamen al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan na rood voor Resham Sardar. Zonder de geschorste Raily Ignacio wacht zaterdag de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk. De promovendus staat een plekje lager dan de Uien, twaalf om dertien. Na drie duels zonder zege wordt het weer eens tijd voor een Rijnsburgse overwinning.

Competitiegenoot FC Lisse won al vier duels op rij niet, maar zal toch met het nodige vertrouwen aan het thuisduel tegen GVVV beginnen. Bemoedigend was de remise (0-0) bij titelfavoriet HHC Hardenberg. ,,Dit is meer dan een punt voor ons”, sprak Roel de Goede. ,,De teamspirit was gelukkig weer helemaal terug.” GVVV is met twaalf punten de huidige nummer drie van de ranglijst. Lisse staat met vier punten minder achtste.

Hoofdklasse B

Dan de Hoofdklasse B. In de schaduw van de derby FC Rijnvogels – Quick Boys, die reeds in een aparte voorbeschouwing aan bod kwam, speelt Katwijk een thuiswedstrijd tegen FC Gravenzande. Het betreft hier een duel tussen de ongeslagen koploper en nog puntloze hekkensluiter. Van onderschatting mag geen sprake zijn. Afgelopen zaterdag bij nummer voorlaatst Kloetinge stelde Katwijk pas in blessuretijd de zege veilig.

De top vier wordt bezet door ploegen uit de regio. De klasseringen van FC Rijnvogels (derde) en Ter Leede (vierde) mogen best verrassend heten. Ter Leede begon met een valse start tegen Quick Boys (0-4), maar raakte daarna op stoom. Drie overwinningen op rij volgden. Vooral de zege op Noordwijk zaterdag sprak tot de verbeelding. Ter Leede won met 2-1 en daar viel helemaal niets op af te dingen. Zaterdag wacht de subtopper bij Vlaardingen, de nummer vijf van de ranglijst.

Noordwijk leed tegen Ter Leede zijn eerste nederlaag en het spel van de Noordwijk hield niet bepaald over. Trainer Oscar Alkmemade koos voor een aanvallendere taktiek, maar die kwam nog niet geheel uit de verf. ,,De intentie was om vanuit achteruit op te bouwen, maar we kregen het gewoon niet voor elkaar”, baalde aanvoerder Stefan Mertens. Zaterdag speelt Noordwijk bij SHO, dat ook vijf punten heeft. SHO bood afgelopen zaterdag Quick Boys verdienstelijk partij, maar ging uiteindelijk toch ruim onderuit.

Terug op aarde

Eersteklasser Valken ’68 werd na de vliegende start door Zwaluwen ’30 weer ter aarde gebracht. De Valkenburgers verloren thuis met 1-4. ,,Maar we worden hier niet zenuwwachtig van hoor”, zei coach Andries Wendt. Met negen uit vier kent zijn ploeg nog altijd een uitstekende entree in de Eerste Klasse. De komende tegenstander HBOK is met zeven punten de huidige nummer vijf.

Kagia was zaterdag op schot bij Docos, maar drie treffers volstonden niet voor de zege. De thuisploeg maakte er namelijk vier. Kagia liet zodoende een kans onbenut om zijn eerste seizoenszege te boeken. Noodzaak lijkt om het aantal tegendoelpunten (veertien in vier wedstrijden) terug te brengen. Lukt dat, dan heeft Kagia wellicht voor eigen publiek tegen nummer zes WDS een goede kans.

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels