Na een weekeinde met bekerverplichtingen nu weer een competitieprogramma. Het belooft een interessante speelronde te worden, met onder meer twee derby’s in de Hoofdklasse B.

Voor Rijnsburgse Boys is de opdracht duidelijk: er moet geworden bij Excelsior Maassluis. De Maassluizenaren zijn beroerd aan het seizoen begonnen met slechts drie punten uit acht duels. In eigen huis gingen alle vier de duels verloren. Rijnsburgse Boys presteert in uitwedstrijden juist uitstekend, getuige de zeven punten uit de laatste drie duels op vreemde bodem. Een Rijnsburgse overwinning is vereist om niet te ver achterop te geraken.

FC Lisse zit in de hoek waar de klappen vallen. De afgelopen vier duels leverden slechts een puntje op. Zorgwekkender is het doelsaldo daarin van 2 voor en 13 tegen. Wellicht dat de bekerzege op tweedeklasser RCL de ploeg van Misha Salden wat vertrouwen heeft gegeven. Tegenstander Barendrecht is al vijf duels ongeslagen en staat keurig vijfde. Lisse wist de laatste twee thuisduels tegen Barendrecht te winnen, vorig jaar zelfs met 5-1.

Dan naar de Hoofdklasse B, waar twee streekderby’s op het programma staan. Omdat FC Rijnvogels – Ter Leede apart behandeld is, beginnen we met KatwijkNoordwijk. Twee ploegen die vorig jaar nog in de Topklasse actief waren. Katwijk degradeerde rechtstreeks en Noordwijk via de nacompetitie. Dit seizoen zijn de rollen omgedraaid. Katwijk is met zestien punten uit zes duels de trotse koploper, terwijl Noordwijk de laatste weken aan een vrije val bezig is. Vooralsnog staat de ploeg van Oscar Alkemade tiende, elf punten achter Katwijk.

Er zijn naast de degradatie nog een aantal overeenkomsten. Op beide complexen wordt hard gewerkt aan een nieuwe accommodatie. Katwijk kan zaterdag bij winst en puntenverlies van Rijnvogels de eerste periodetitel opeisen. Voor de Krombewoners is de derby ook een goede graadmeter voor de derby tegen Quick Boys.

Quick Boys

De blauw-witten gaan zelf op bezoek bij Smitshoek, dat eerder al verloor van dorpsgenoten Katwijk en FC Rijnvogels. Quick Boys draait nog niet op volle toeren, al was de overtuigende bekerzege op Deltasport hoopgevend. Trainer Ted Verdonkschot rouleert er lustig op los, iets wat de vastigheden in het team niet ten goede lijken te komen. Voor Quick Boys is een overwinning in Barendrecht noodzakelijk, zeker voor een prettige aanloop naar de dorpsruzie.

Eersteklasser Valken ’68 kent met twaalf punten uit zes duels een uitstekende rentree in de Eerste Klasse. Toch overheerste twee weken geleden het chagrijn na de onnodige thuisnederlaag tegen een tiental van DSO. Zaterdag wacht de derby tegen GHC, dat al jaren in 1B speelt. Dit seizoen gaat het de Leidenaars nog niet voor de wind. GHC staat voorlaatste. In de voorbereiding won Valken een oefenduel tegen GHC nog met 3-0.

In 3A lijkt Kagia het lek boven te hebben. De laatste twee duels werden gewonnen, waardoor de ploeg van coach Anton Wijsman is opgeklommen naar de tiende plaats op de ranglijst. Zaterdag moet Kagia serieus aan de bak. Het Leidse UVS, nog ongeslagen en de huidige nummer twee, komt op bezoek.

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels