De voetballiefhebber komt dit weekeinde zeker aan zijn trekken. Er staat een aantal schitterende affiches op het programma. FC Lisse snakt naar een overwinning. Grote vraag is of er een schokeffect volgt bij Noordwijk?

Rijnsburgse Boys zou de komende weken wel eens kunnen gaan klimmen op de ranglijst. Er volgt immers een thuiswedstrijd tegen Hoek en daarna een uitduel bij Sneek. ,,Nu komen de weken dat we de punten moeten pakken. Met Hoek en Sneek in het vooruitzicht moeten we zorgen dat we aanhaken bij de subtop”, zei Martin van Eeuwijk, zaterdag uitblinker in de 2-0 zege bij hekkensluiter Excelsior Maassluis. Van Eeuwijk scoorde en bereidde de treffer van Raily Ignacio voor.

Een driepunter zou voor het kwakkelende FC Lisse een ideaal medicijn zijn. Zaterdag lukte het tegen Barendrecht voor de zevende wedstrijd op rij niet. De Barendrechters wonnen met 2-1 op Ter Specke. Onterecht vond de teruggekeerde Kevin Weijers. ,,Wij hebben acht goede mogelijkheden gehad en zij maar drie.” De verdediger was echter tevreden over de strijdlust en verwacht dat het collectief van Lisse binnenkort het tij gaat keren. Om te beginnen zaterdag bij Scheveningen?

De Hoofdklasse B kent twee mooie streekderby’s. Omdat Quick Boys – Katwijk in een aparte voorbeschouwing is behandeld, beginnen we met NoordwijkFC Rijnvogels. Ook al een beladen wedstrijd. Het bestuur van Noordwijk nam begin van de week de beslissing om Oscar Alkemade hoofdtrainer af te maken. Voorzitter Henk Hoogervorst hoopt volgende week een opvolger te presenteren. In de tussentijd neemt assistent John van Veen de honneurs waar.

De grote vraag is of er zaterdag een schokeffect volgt bij Noordwijk. Bij Katwijk (4-0 nederlaag) was het spel ondermaats en dus zullen de roodwitten gebrand zijn op eerherstel. Rijnvogels speelt net als Noordwijk zijn tweede derby op rij. Zaterdag werd met 0-2 verloren van Ter Leede en kwam een ongeslagen reeks van vier wedstrijden ten einde. Desondanks staat Rijnvogels nog altijd keurig vierde.

Prominente rol

De belangrijkste uitdager van Katwijk is nu Ter Leede. De ploeg van coach Henk Wisman staat met vijftien punten tweede, vier punten verwijderd van de kop. Verrassend is het presteren van Ter Leede, want na de openingswedstrijd tegen Quick Boys (0-4) had niemand op zo’n prominente rol van de ploeg gerekend. In het voetbal kan het snel gaan. Zaterdag wacht voor Ter Leede een nieuwe testcase als ASWH op bezoek komt.

Valken ’68 heeft zich een uitstekende versterking voo 1B getoond. De Valkenburgers draaien keurig bovenin mee. Zaterdag liet Valken ’68 na om te winnen bij GHC, dat al jaren in deze afdeling bivakkeert. Valken ’68 treedt zaterdag in eigen huis aan tegen Haaglandia, dat binnenkort versterking krijgt in de vorm van voormalig spits van Rijnsburgse Boys, Rémon van Bochoven.

Derdeklasser Kagia treft voor de tweede week op rij een Leidse opponent. Na de verdienstelijke remise tegen UVS wacht nu een uitwedstrijd bij studentenclub LSVV, waar oud-Ter Leede-doelman Thomas Waasdorp onder de lat staat. Volgende week volgt overigens een uitgebreid interview met de goalie. Kagia pakte zeven punten uit de laatste drie duels en is favoriet voor het duel op de Kikkerpolder.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels