Met de Katwijkse derby achter de rug, is de rust weer enigszins wedergekeerd. Met wederom een streekderby, het debuut van Dogan Corneille bij Noordwijk en enkele andere mooie affiches belooft het niettemin een mooie speelronde te worden.

Omdat FC Lisse – Sparta Nijkerk in een aparte voorbeschouwing aan bod is gekomen, beginnen we met ONS BOSO Sneek – Rijnsburgse Boys. Voor de Rijnsburgers staat de reis naar het hoge Noorden in het teken van eerherstel. De Rijnsburgers lieten zich zaterdag op eigen veld te kijk zetten door Hoek. ,,Het voetbal was niet om aan te zien”, liet de analyse van Jeroen Hessing niets aan duidelijkheid te wensen over.

Katwijk valt de laatste weken met zijn neus in de boter. Voor de derde week op rij wacht zaterdag een streekderby, nu tegen Ter Leede. De eerste twee verliepen uiterst succesvol met zeges op Noordwijk (4-0) en Quick Boys (2-1). Vooral de overwinning op Nieuw Zuid smaakte zoet. Katwijk staat nu zes punten los.

Tegenstander Ter Leede leed tegen ASWH (1-4) zijn derde nederlaag van het seizoen, waardoor de achterstand op Katwijk opliep tot zeven punten. In de tweede helft ging het volledig mis bij de Sassenheimers. ,,Van onze kant is het eigenlijk schandalig wat we hebben laten zien de tweede helft”, aldus Mike Boelee. Met een zege op de Krom kan Ter Leede de competitie weer spannend maken.

Dogan Corneille maakt bij Smitshoek zijn debuut als trainer van Noordwijk. De coach werd maandag aangesteld als opvolger van Oscar Alkemade, die na de nederlaag bij Katwijk het veld moest ruimen. Onder interim-coach John van Veen en met Corneille als aandachtig toeschouwer won Noordwijk zaterdag met 5-1 van FC Rijnvogels. ,,Dat maakt het voor mij makkelijker om in te stappen. De jongens hebben daardoor toch wat vertrouwen getankt”, stelt Corneille. ,,Er is voor mij weinig aanleiding om te veranderen.”

Quick Boys gaat op bezoek bij Spijkenisse proberen de zure smaak van de nederlaag tegen Katwijk weg te spoelen. De blauw-witten kwamen zeker niet onaardig voor de dag, hadden ook wel een punt verdiend, maar bleven toch met lege handen achter. Negen punten bedraagt nu de achterstand op Katwijk. Toch heeft aanvoerder Maarten Woudenberg nog vertrouwen. ,,We zijn voorlopig afgehaakt, maar ik wil niet zeggen definitief..”

Terrein verloren

De nederlaag van FC Rijnvogels bij Noordwijk was geflatteerd. Door de tweede verliespartij op rij heeft Rijnvogels wat terrein prijs moeten geven op de ranglijst. Desondanks zal men aan de Kooltuin de huidige zevende plaats nog altijd koesteren. Zaterdag speelt Rijnvogels tegen RVVH, de huidige nummer zes. De Ridderkerkers hebben hetzelfde puntenaantal, maar beschikken over een iets beter doelsaldo. RVVH is al vijf duels op rij ongeslagen.

Valken ’68 maakt een prima entree in de Eerste Klasse, maar werd zaterdag even een lesje geleerd. De Valkenburgers waren volslagen kansloos tegen Haaglandia (0-2). ,,We hebben nul kansen gecreëerd”, erkende doelman Erwin van der Nagel. Vooralsnog staat Valken nog wel gewoon drie plekken boven de Rijswijkers. Zaterdag wacht opnieuw een pittig duel voor de equipe van Andries Wendt. Valken speelt uit bij nummer twee Sportlust ’46.

Met tien punten uit de laatste vier duels mag met recht worden geconcludeerd dat het lek boven is bij Kagia. Overtuigend was de 5-0 zege bij LSVV van afgelopen zaterdag. Kagia leidde daarin na een flitsend openingskwartier al met 3-0. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk, de nummer zes van de ranglijst. Bij winst kan Kagia de opponent passeren.

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude